Bristolē Benksija darbu pārvieto dažas stundas pēc parādīšanās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Britu grafiti mākslinieka Benksija darbs noņemts tikai dažas stundas pēc parādīšanās uz finiera plāksnes Bristoles bērnu un jaunatnes centra teritorijā. Benksija jaunākajā grafiti attēlots apskāvies pāris, kas viens otram pār plecu raugās mobilā telefona ekrānā.

Grafiti vietā izlikts ar roku rakstīts paziņojums, ka tas ienests iekštelpās, lai «novērstu vandalismu vai bojājumu nodarīšanu».

«Mēs esam atvērti visu diennakti. Cilvēki var to apskatīt apmaiņā pret nelielu ziedojumu,» sacīja kluba darbinieks Gordons Pauels.

«Klubs ir 120 gadus vecs. Mums vajadzīgi 120 000 sterliņu mārciņu [145 000 eiro], lai turpinātu darboties,» viņš norāda. «Blakus ir liela siena, uz kuras Benksijs būtu varējis izveidot grafiti, bet viņš to nedarīja. Mēs domājam, ka viņš mēģināja palīdzēt mums savākt naudu.»

Pēdējos gados vairāki Benksija darbi tikuši noņemti no ēku sienām un pārdoti par ievērojamu cenu. Tādā veidā iegūts Benksija darbs ar nosaukumu «Kissing Coppers» februārī Maiami izsolīts par 575 000 ASV dolāru (419 000 eiro).

Augstākā cena, kas jebkad izsolē samaksāta par Benksija darbu, ir 1,87 miljoni dolāru (1,36 miljoni eiro).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu