«Noasā» būs skatāms Bramberga personālizstādes «Dynamis» turpinājums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

9.jūlijā, plkst.18 peldošajā mākslas centrā «Noass» tiks atklāta mākslinieka Kaspara Teodora Bramberga personālizstādes «Dynamis» ekspozīcijas otrā daļa. Kā informēja galerijas pārstāve Katrīna Upatniece, atklāšanu papildinās Amerikas agrā avangarda abstrakto īsfilmu sērija.

Izstādē «Dynamis», kurā mākslinieks pievēršas gleznu iekšējai spriedzei, spēkam, ko dēvē par «dynamis» un izvairās no sociālo vai jebkādu citu taustāmās esības aspektu cilāšanas, ir apskatāmi Bramberga jaunākie lielformāta darbi. Savukārt, pēc mākslinieka paša vārdiem, ekspozīcijas otrā daļā ir iekļauti zīmējumi, kas devuši impulsu lielām, 4 metrus augstām kompozīcijām, ar ogli uz papīra iezīmējot tos virzienus, kuros turpinās attīstīties idejas dinamika.

Pēc izstādes «Dynamis» jaunās ekspozīcijas atklāšanas Brambergs aicina baudīt izcilo Amerikas eksperimentālo un agrā avangarda abstrakto īsfilmu parādi.

Programma iezīmēs abstraktās mākslas formālās kvalitātes daudzveidīgajā formu un kustību kontekstā. Izlasē ietvertas Mena Reja «Atgriešanās pie prāta», Dadlija Mērfija «Mehāniskais balets» un citas 20.gadsimta sākuma īsfilmas.

Par mākslinieku

Brambergs, viens no atpazīstamākajiem laikmetīgā abstraktā ekspresionisma skolas pārstāvjiem Latvijā, labprāt eksperimentē ar krāsām un tādām matērijām kā smiltis, marmors, ogles vai rupjais audekls. Mākslinieks 2000.gadā pabeidzis Latvijas Mākslas akadēmiju un kopš tā laika aktīvi piedalījies grupu un personālizstādēs gan Latvijā, gan ārpus tās. Solo izstāde Mākslas galerijā «Dfab» 2010.gadā tika nominēta «Purvīša balvai», bet 2011.gadā mākslinieks ieguva «Dienas» Gada balvu kultūrā.

Bramberga darbi galerijā «Noass «būs skatāmi līdz 20.jūlijam. Izstādes apmeklējums būs bez maksas.

Mediju pārstāvjiem detalizētāka informācija par izstādi tiks sniegta pirmdien, 7.jūlijā, plkst.11. Pasākuma norises laikā būs iespēja tikties ar mākslinieku, apskatīt viņa jaunākos darbus un uzzināt par to tapšanu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu