Izstādes «Rīgas paš/portreti» ietvaros notiks radošā darbnīca bērniem (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Eiropas Kultūras galvaspilsētas programmas izstāde «Rīgas paš/portreti» ir skatāma Tabakas fabrikā, Miera ielā 58, līdz 27. jūlijam. Izstādi pavada dažādas saistītas aktivitātes, un 12. un 13. jūlijā notiks radošā darbnīca bērniem vēsturiskajā cianotipijas tehnikā, kuru vadīs fotogrāfe Nora Vrubļevska.

Cianotipija ir viena no pirmajām fotogrāfijas tehnikām, kas pirmo reizi parādījās jau 1842. gadā. Tās rezultātā tiek iegūts izteikti zilas jeb ciāna krāsas attēls. Radošajā darbnīcā fotogrāfe Nora Vrubļevska aicinās bērnus dažādās vecuma grupās veidot savus pašportretus kā fotogrammas – tas ir rotaļīgs attēla iegūšanas veids, kam nav nepieciešama kamera. Darbnīcā bērni un viņu vecāki tiks iepazīstināti ar šo neparasto, bet aizraujošo fotogrāfijas tehniku un aicināti pastāstīt vairāk par sevi ar pašportretu.

Nora Vrubļevska ir pasniegusi fotogrāfijas kursus Jaunanglijas Fotogrāfijas skolā (New England School of Photography) Amerikas Savienotajās valstīs, bet šobrīd ir pašnodarbināta fotogrāfe Rīgā un rudenī gatavojas vadīt darbnīcas Fotogrāfijas muzejā. Darbnīca Tabakas fabrikā notiks 12. un 13. jūlijā laikā no plkst. 12.00 līdz 16.00 un ir atvērta visiem interesentiem bez maksas. Paralēli darbnīcai iespējams apskatīt arī izstādi «Rīgas paš/portreti».

Projekts «Rīgas paš/portreti» apvieno laikmetīgo mākslu ar iedzīvotāju līdzdalību, unikālā veidā izceļot mūsdienu Rīgas raksturu. Izstādes autori ir paši rīdzinieki – simtiem iedzīvotāju no Ķengaraga, Juglas, Torņkalna, Bolderājas un citām apkaimēm, kas izveidojuši savus pašportretus radošās darbnīcās ar vietējiem un ārzemju māksliniekiem. Toties pazīstami Latvijas fotogrāfi - Iveta Vaivode, Andrejs Strokins, Kaspars Goba, Andris Kozlovskis un Aija Bley – radījuši jaunas portretu sērijas un multimediju darbus, kur galveno lomu ieņem rīdzinieki. Redzami arī leģendārā Argentīnas fotogrāfa Markosa Lopesa (Marcos Lopez) šopavasar radītie rīdzinieku portreti krāšņajā Pop Latino stilā. Iesaistot dažādu apkaimju, paaudžu un tautību rīdziniekus, «Rīgas paš/portreti» ir vizuāla liecība par laiku un vietu, kurā dzīvojam, un cilvēkiem mums apkārt.

Izstāde «Rīgas paš/portreti» aplūkojama Tabakas fabrikā, Mierā ielā 58, no 4. līdz 27. jūlijam. Izstāde atvērta katru dienu (izņemot pirmdienas) no 12.00 līdz 20.00. Ieeja bez maksas.

www.rigaselfportraits.com

Projektu «Rīgas paš/portreti» organizē biedrība ISSP. Partneri un atbalstītāji: nodibinājums Rīga 2014, starptautiskais iedzīvotāju līdzdalības un kopienu mākslas projekts «Laikmetīgi pašportreti» (www.contemporaryselfportraits.com), ES Kultūras programma, Latvijas Republikas Kultūras ministrija, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Rīgas dome, Fineartprint.lv, JC Decaux, Sony Latvija, Bolderājas Grupa. Informatīvie partneri: TVNet, Fotokvartāls, IR, ¼ Satori, Latvijas Radio 1.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu