«Arsenālā» skatāma Kates Krolles personālizstāde par ticības fenomenu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) izstāžu zāles «Arsenāls» Radošajā darbnīcā no ceturtdienas skatāma jaunās mākslinieces Kates Krolles personālizstāde «Mūsu sirdis pieder mums», kuras pamatideja ir ticība kā fenomens, kas mīt cilvēkā, informē LNMM reklāmas un informācijas darba kuratore Nataļja Sujunšalijeva.

Krolle videoinstalācijā pievēršas neapzinātā un pirmatnīgā spēka tēmai, ko katrs iepazīst un mērķtiecīgi vai tikai intuitīvi praktizē dzīvē. Tas ir personisks stāsts, kas vienlaikus vēsta par kolektīvām pieredzēm. Par savas individuālās ceremonijas īstenošanas teritoriju māksliniece izraudzījusies kalnus un devusies ekspedīcijā uz Kirgizstānu.

Projektā «Mūsu sirdis pieder mums» autore neizvirza jautājumus par to, kā un kam mēs izvēlamies ticēt. Viņa izceļ ticību kā pamatvajadzību – neatkarīgi no tā, kam vai kāpēc cilvēks izvēlas ticēt, atzīstot: mums nav cita ceļa, kā ticēt.

Izstādes kuratore ir LNMM Tēlniecības kolekcijas glabātāja Arta Vārpa.

Krolle (1984) ieguvusi maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļā un gadu studējusi Strasbūras Dekoratīvo mākslu augstskolā Francijā. Viņa strādā daudzveidīgos medijos – grafikā, instalācijā un video. Līdz šim Krolle jau piedalījusies vairākos starpdisciplināros projektos - 2010.gadā tapis viņas un režisora Valtera Sīļa kopdarbs – izrāde «Hipnotizē mani», māksliniecei piedaloties projektā ne tikai kā satura un telpas iekārtojuma autorei, bet arī kā aktrisei.

2012.gadā par laikmetīgās mākslas festivālam « Survival Kit 4» veidoto videoinstalāciju «Patiesība ir vienkārša» Krolles un Ata Jākobsona tandēms tika nominēts Purvīša balvai. Pašlaik māksliniece dzīvo Francijā, kur studē «Le Fresnoy» Nacionālajā laikmetīgās mākslas skolā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu