Benksija darba izsole paglābj finansiālās grūtībās nonākušu jauniešu centru (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/AP/Scanpix

Britu grafiti mākslinieka Benksija darbs izsolīts par 403 000 sterliņu mārciņu (506 270 eiro), bet ieņēmumi paglābuši finansiālās grūtībās nonākušu bērnu un jaunatnes centru Bristolē.

Darbā «Mobile Lovers» («Mobilie mīlnieki») attēlots apskāvies pāris, kas viens otram pār plecu raugās mobilā telefona ekrānā. Tas tika izveidots uz finiera plāksnes, kas bija pielikta pie «Broad Plain» zēnu kluba.

Benksijs nosūtīja vēstuli, norādot, ka viņa darbs pieder centram. Iestādei vajadzēja trešdaļu no izsolē gūtajiem līdzekļiem, lai paglābtos no slēgšanas.

Centra īpašnieks Deniss Stinčkombs trešdien preses konferencē sacīja, ka bērnu un jauniešu organizācijai «ļoti paveicies». «Centra slēgšana būtu Bristoles traģēdija. Benksijs iesaistījās īstajā brīdī,» viņš teica.

Uz sienas, kur grafiti mākslinieks atstāja savu darbu, tagad rakstīts: «Paldies, Benksij.»

Pēdējos gados vairāki Benksija darbi tikuši noņemti no ēku sienām un pārdoti par ievērojamu cenu. Tādā veidā iegūts Benksija darbs ar nosaukumu «Kissing Coppers» februārī Maiami izsolīts par 575 000 ASV dolāru (419 000 eiro).

Augstākā cena, kas jebkad izsolē samaksāta par Benksija darbu, ir 1,87 miljoni dolāru (1,36 miljoni eiro).

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu