Dzejas dienas atklās Raiņa zīmē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Jau laikus gatavojoties Raiņa 150. dzimšanas dienai, šā gada festivāls «Dzejas dienas» tiks atklāts ar virkni dzejniekam kā personībai un viņa daiļradei veltītu pasākumu, informēja festivāla «Dzejas dienas» mediju koordinatore Laura Leimane.

Festivāls oficiāli sāksies ar «Poētisko velobraucienu», kas 4.septembrī plkst. 19.30 sāks ceļu no Latvijas Nacionālās bibliotēkas cauri Vecrīgai uz «Rīga 2014» kultūras vasarnīcu Esplanādē.

Velobraucienā var piedalīties ikviens, apģērbā vai ar aksesuāru palīdzību akcentējot Raiņa personību. Brauciena dzinējspēks un kodols būs Latvijas Mākslas akadēmijas un citu kultūras augstskolu studenti. Dalībniekiem nepieciešams vien savs velosipēds, ķivere - drošībai, labs noskaņojums un savs brīvi izvēlēts individuālais «rainiskais kods».

Īpaši sagatavoties «Poētiskajam velobraucienam» būs iespēja veclaiku peldkostīmu darbnīcā Mākslas akadēmijā. Šī darbnīca sniegs iespēju ikvienam ar «Modes talkas» meiteņu palīdzību uzšūt savu Raiņa laiku strīpaino peldkostīmu, ar kuru nākamajā dienā doties velobraucienā. Darbnīca būs pieejama Mākslas akadēmijas 1.stāva vestibilā dienu agrāk, 3.septembrī, no plkst.13 līdz plkst.20. Uz darbnīcu lūdz ņemt līdzi savus trikotāžas audumu krājumus, lai pēc iespējas vairāk cilvēku varētu iegūt savā īpašumā savu «Dzejas dienu» peldkostīmu.

Pulcējot vienkopus poētiskā velobrauciena dalībniekus, dzejniekus un interesentus, «Rīga 2014» kultūras vasarnīcā Esplanādē 4.septembrī plkst.20 norisināsies Raiņa dzejas lasījumi. Sev tuvākos Raiņa dzejoļus, lugu un runu fragmentus lasīs gan dzejnieki, gan tie, kas vēl mācās. Lasījumus vietām pārtrauks dzejnieka un mūziķa Pētera Dragūna dziesmas ar Raiņa vārdiem. Visu kopā turēs dzejnieks Kārlis Vērdiņš.

Esplanādē - «Rīga 2014» kultūras vasarnīcā - īsi pirms Raiņa dzejas lasījumiem tiks atklāts arī «Dzejas pasts» - iespēja izveidot un nosūtīt «Dzejas dienu» kartīti, izvēloties sev tuvāko dzejas citātu, kuru būs iespēja stencila tehnikā «uzlikt» uz «Dzejas dienu 2014» kartītes un, norādot adresātu un adresi, iemest īpašā pastkastē. Par Dzejas kartītes nonākšanu pie adresāta rūpēsies Latvijas pasts un Latvijas pasta īpašais zīmogs. «Dzejas pasts» būs pieejams «Rīga 2014» vasarnīcā 4., 11. un 15.septembra vakaros «Dzejas dienu» pasākumu laikā.

Jau ziņots, ka ar devīzi «Dzeja pievelk!» no 4.septembra līdz 18.septembrim notiks festivāls «Dzejas dienas 2014».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu