Atklās Lauras Appenas brīvdabas foto izstādi «Sarkandaugava»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

6.septembrī Sarkandaugavas parkā būs apskatāma Lauras Appenas brīvdabas foto izstāde SARKANDAUGAVA. Izstāde norisināsies urbānā eksperimenta «Sarkanās upes pērles» un festivāla «SURVIVAL KIT» ietvaros.

Fotogrāfe Laura Appena melnbaltā vienkāršībā iemūžinājusi vietējās apkaimes šarmu un apmeklētājiem dos iespēju palūkoties uz sevi, kaimiņiem, pilsētniekiem un noskaņu pilno, vienkāršo ikdienu. Fotogrāfes bērnības atmiņas saistās ar Sarkandaugavu, tāpēc māksliniece izjutusi vēlmi iemūžināt šo kontrastu pilno apkaimi.

Foto: publicitātes

Autore atklāj: «Klaiņojot ar fotokameru pa Sarkandaugavas ielām, centos tikt vaļā no nedrošības izjūtas un stereotipiem, lai kļūtu par tādu kā savējo, bet, tajā pašā laikā nepazaudētu pirmo iespaidu tvērienu. Uzkrītošie kontrasti, kur jauno laiku modernizētais sacenšas ar laika zoba paplucināto, drīz vien kļuva par fonu, uz kura «iznāca» mana fotostāsta jaunie varoņi un sadzīviskas miniatūras. Cilvēkus, vidi un abu mijiedarbību ikdienas ritmā es centos satvert noskaņās, tēlos, zīmēs un simbolos, kas pēkšņi parādījās un pazuda kā dzīvās bildes garām skrienoša loga četrstūrī.»

Fotogrāfijas būs apskatāmas nevis ierasti baltās sienās, bet dzīvā un elpojošā vidē – Sarkandaugavas parkā, kurā līdzās izstādei būs iespējams baudīt arī citas aktivitātes visas dienas garumā no 15.00. līdz 23.00.

Foto: publicitātes

28. septembrī Lauras Appenas foto stāsts pavisam atkāpsies no izstādes tradicionālā formāta un būs meklējams Sarkandaugavas ielās, kad to kopā ar Sarkandaugavas apkaimes stāstiem varēs iepazīt īpaši veidotā veloekskursijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu