Notiks pazīstamo fotogrāfu Dženas Deivisas un Jana Brikčiņska lekcijas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Divus vakarus pēc kārtas – 23. un 24. septembrī plkst. 18.30 Latvijas Fotogrāfijas muzejā – interesenti aicināti uz pazistāmu fotogrāfu lekcijām Latvijas Fotogrāfijas muzejā. Savus darbus prezentēs amerikāņu fotogrāfe Džena Deivisa, kā arī Jans Brikčiņskis no Polijas. Tikšanās ar fotogrāfiem organizē ISSP sadarbībā ar Latvijas Fotogrāfijas muzeju.

23. septembrī plkst. 18:30 būs iespēja tikties ar plaši pazīstamo fotogrāfi no ASV – Dženu Deivisu (Jen Davis, 1978). Pēdējos divpadsmit gadus fotogrāfe strādā ar pašportretu sēriju, kurā pievēršas ar sievietes skaistumu saistītiem jautājumiem, identitātei un ķermeņa tēla nozīmei. Savos darbos viņa kā pētniecības subjektu aplūko arī vīriešus un pēta attiecību – kā fizisku, tā psiholoģisku – ideju ar fotokameras palīdzību. Džena Deivisa ir ieguvusi maģistra grādu Jēlas universitātē 2008. gadā un bakalaura grādu Kolumbijas Koledžā Čikāgā 2002. gadā. Ņujorkā fotogrāfi pārstāv «Lee Marks Fine Art» un «ClampArt».

www.jendavisphoto.com

Jana Brikčiņska darbs
Jana Brikčiņska darbs Foto: publicitātes

Savukārt 24. septembrī plkst. 18:30, dienu pirms izstādes «Boiko» atklāšanas, būs iespējams tikties ar tās autoru Janu Brikčiņski (Jan Brykczynski, 1979), dokumentālās fotogrāfijas pārstāvi no Polijas, un vienu no fotogrāfijas kolektīva «Sputnik Photos» dibinātājiem. Savos darbos viņš lielākoties pievēršas Austrumeiropas lauku reģioniem. Augstāko izglītību fotogrāfijā viņš ieguvis Polijā un Čehijā. Jans Brikčiņskis ir apbalvots ar Eiropas Fotogrāfiju Izstāžu balvu (The European Photo Exhibition Award) un Syngenta fotogrāfijas balvu. Janu pārstāv Anzenberger fotoaģentūra Vīnē, un viņš piedalījās lielā skaitā izstāžu Eiropā un ASV. 2013. gadā viņš izdeva savu pirmo fotogrāfijas grāmatu, «Boiko». Izstāde «Boiko», kas stāsta par ciemu Ukrainas Karpatu kalnos, būs skatāma Latvijas Fotogrāfijas muzejā no 25. septembra.

www.janbrykczynski.com

Latvijas Fotogrāfijas muzejs atrodas Mārstaļu ielā 8 (ieeja no Alksnāju ielas). Lekcijas notiks angļu valodā. Ieejas maksa – 2,50 EUR.

Organizatori pateicas par atbalstu ASV vēstniecībai un Polijas vēstniecībai Latvijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu