Rīgas gliemeži atraduši jaunas mājvietas (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ēriks Gailis

Fonda «Mākslai vajag telpu» veidotās mākslas akcijas «Iekustini» galvenie varoņi, itāļu mākslinieku grupas «The Cracking Art Group» veidotie gliemeži, atraduši jaunas mājvietas un jau pavisam drīz iepriecinās gan Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pacientus, gan Rīgas Zoodārza apmeklētājus, gan arī vairāku Latvijas mazpilsētu iedzīvotājus un viesus.

Pasaulē atzītās itāļu mākslinieku grupas «The Cracking Art Group» veidotās lielformāta instalācijas līdz šim ir izstādītas daudzās Eiropas pilsētās, un šogad viņu veidotie krāsainie gliemeži ar fonda «Mākslai vajag telpu» palīdzību sasniedza arī Rīgu. Fonda iecere ir panākt Laikmetīgās mākslas muzeja izveidi Latvijā, un gliemežu parādīšanās Rīgas ielās bija gan kā simbols šā procesa lēnajai gaitai, gan aicinājums iedzīvotājiem nākt talkā un palīdzēt iekustināt šo notikumu.

Šajā vasarā gliemežus apgleznoja piecpadsmit latviešu mākslinieki, kuru vidū bija gan jauni autori, gan jau atzīti meistari, piemēram, Elita Patmalniece, Kristians Brekte, Kristīne Luīze Avotiņa, Zane Balode un citi. Tiem mākslas draugiem un interesentiem, kuri nepaguva apgleznoto gliemežu izstādi aplūkot Latviešu Strēlnieku laukumā, tagad būs jādodas uz dažādām vietām Rīgā un Latvijas mazpilsētās, kur tos ir aizveduši gliemežu saimnieki – fonda «Mākslai vajag telpu» atbalstītāji.

Mākslinieču Ilzes Smildziņas un Ilonas Abiļevas apgleznotos gliemežus uzņēmēji Didzis Putniņš un Raimonds Kisiels ir nogādājuši Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas parkā, kur tie turpmāk priecēs mazos slimnīcas pacientus. Ātro kredītu aizdevējs «SMScredit» Elitas Patmalnieces apgleznoto gliemezi aizvedis līdz Rīgas Zoodārzam, kur to varēs apskatīt ikviens zoodārza apmeklētājs. Īpašo skatītāju simpātiju iemantojušais Reiņa Pētersona apgleznotais gliemezis turpmāk dzīvos pie Mūkusalas mākslas salona, savukārt Dārtas Leiškalnes ar spoguļu mozaīku rotātais gliemezis būs apskatāms Kronvalda parkā pie Rīgas Brīvostas pārvaldes. Uzņēmējs Ivo Vasiļevskis mākslinieces Daces Gailes apgleznoto gliemezi nākamvasar ļaus apskatīt Andrejsalas apmeklētājiem, kā arī iecerēts, ka basketbola kluba «VEF Rīga» gliemezis, ar kuru strādāja mākslinieks Kristians Brekte, jau pavisam drīz dosies uz jauno mājvietu pie Olimpiskā sporta centra un piedalīsies visās basketbola kluba «VEF Rīga» mājas spēlēs.

Citi gliemeži dosies uz dažādām Latvijas pilsētām – uzņēmējs Guntis Rāvis mākslinieces Kristīnes Markus rotāto gliemezi vedīs uz savu dzimto pilsētu Valdemārpili; Alises Mediņas apgleznotais gliemezis nonāks Mālpils Muižas parkā; uzņēmēja Jeļena Pankeviča mākslinieka Oļega Marinoha tērpto gliemezi nogādās Daugavpilī pie Marka Rotko mākslas centra; mākslinieces Kristīnes Grušpones apgleznotais gliemezis ar uzņēmējas Aijas Simsones gādību nonāks Jūrmalā, savukārt uzņēmējs Uldis Mierkalns mākslinieces Katrīnes Gailes gliemezim jauno mājvietu atradis Inčukalnā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu