Par ietekmīgāko personību mākslas pasaulē atzīst Teita galerijas direktoru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Teita muzeju un galeriju direktors Nikolass Serota (Nicholas Serota) ieņem pirmo vietu žurnāla «ArtReview» mākslas pasaules ietekmīgāko personību sarakstā. Serota ir Teita galeriju vadītājs kopš 1988. gada. Viņš uzraudzīja Teita Modernās mākslas galerijas atklāšanu Londonā 2000. gadā. Tagad tas ir visvairāk apmeklētais mūsdienu mākslas muzejs.

68 gadus vecais Serota ticis iekļauts sarakstā kopš tā pirmās iznākšanas 2002.gadā. Pirmā vieta viņam piešķirta, pateicoties «veidam, kā Teita muzeji pēc Teita Modernās mākslas galerijas atklāšanas konsekventi pielietojuši starptautisku, nevis nacionālu perspektīvu uz mākslas radīšanu».

«Teits simbolizē gandrīz visus globālās mākslas pasaules elementus, kurā mākslas darbu izplatīšana ir kļuvusi svarīgāka par to radīšanu,» norādīja topa veidotāji.

Pirmajā desmitniekā iekļuvusi serbu māksliniece Marina Abramoviča, kā arī amerikāņu mākslinieki Džefs Kūnss un Sindija Šermane.

Sarakstā ierindoti arī vairāki privāto galeriju īpašnieki un kuratori.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu