Naumovs: Iespējams, ir jāveido jauna profesionālā mākslinieku organizācija

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Iespējams, ir jāveido jauna profesionālā mākslinieku organizācija, pauda Latvijas Mākslas akadēmijas rektors Aleksejs Naumovs. Pēc Naumova teiktā, jaunas organizācijas veidošana nebūtu nekas ārkārtējs, jo šāda pieredze notiek arī citur Eiropā. Piemēram, Lielbritānijā, atsevišķā organizācijā apvienojušies jaunie mākslinieki.

«Apjomīga mākslinieku savienība, kura nav saistīta ar valsti, ir vajadzīga. Vienmēr ir labāk, ja šāda organizācija ir, nekā tad, ja tādas nav,» stāstīja Naumovs, norādot, ka norobežojas no Latvijas Mākslinieku savienībā notiekošajām nesaskaņām. «Organizācijas biedriem pašiem ir jāatrod toleranci tās iekšienē un jāveicina caurskatāma principa īstenošana. Neviens cits to nenodrošinās,» uzsvēra Naumovs.

Jau ziņots, ka Mākslinieku savienībā valda nesaskaņas. Vairāki savienības biedri iebilst pret pagājušajā nedēļā atkārtoti ievēlēto valdi, raksturojot tās vēlēšanas kā nedemokrātiskas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu