Jūrmalā atklāta Elitas Patmalnieces izstāde «Prieks»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Jaukā gaisotnē 7. novembrī Jūrmalas Kultūras centrā, Jomas ielā 35, atklāta mākslinieces Elitas Patmalnieces personālizstāde «Prieks», informē Sanija Jurenase, Jūrmalas Kultūras centra pārstāve.

Elitu Patmalnieci sveica Jūrmalas Kultūras centra direktors Agnis Kristvalds, Jūrmalas pilsētas domes pārstāvji un mākslinieces cienītāji. Tika dalīti autogrāfi, māksliniece atbildēja uz daudziem apmeklētāju jautājumiem gan par darbu tapšanu, gan par mākslinieces ikdienu un nākotnes plāniem.

«Visu laiku jādarbojas. Tagad esmu pieaugusi, sapratusi, kas esmu. Bet pie tā nevar apstāties. Tā ir tā laime būt māksliniekam – kaut kas ienāk galvā, kaut ko izdomā, uzzīmē, uzšuj... Ritenis jau griežas neatkarīgi no mums, nekur nevari izsprukt. Mēs nemaz nevaram to ietekmēt, tāpēc varbūt nevajag kreņķēties par to, ko nevaram mainīt. Vienkārši jādara labākais. Reizēm tā ir – visu nevar izdarīt. Bet varbūt nemaz nav jāizdara? Jāatlaiž. Lai laiks iet, kā iet. Bet tad atkal saproti, ka laiks ir svarīgākais un dārgākais, kas tev ir. Tas tik ātri skrien, un viss tik ātri paiet. Kamēr tu dari un esi kādam vajadzīgs, tikmēr ir jēga. Cik varēšu, tik darbošos – un, cik darbošos, tik būšu dzīva. Un, kad vairs nevarēšu, tad jau būs jāmirst. Dzīve ir tik ilgi, kamēr tu daries un ņemies.» Tā Elita saka par sevi, par saviem darbiem, tāda ir viņas dzīves uztvere un viņas PRIEKS!

Izstāde apskatāma līdz 26. novembrim darba dienās no plkst. 13-18 un svētdienās no plkst. 12–17.

Ieeja bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu