«kim? Laikmetīgās mākslas centrā» atklās trīs jaunas izstādes

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

«kim? Laikmetīgās mākslas centrā» piektdien atklās trīs jaunas izstādes - Kriša Salmaņa personālizstādi, kā arī Reičelas Meisones (Rachel Mason) un Sāras Grīnbergeres-Refertijas (Sara Greenberger Rafferty) izstādes, pavēstīja centra pārstāve Zane Onckule.

Salmaņa personālizstāde «100 grāmatas, ko nevajag paspēt izlasīt» būs vairāk vai mazāk neveiksmīgu paņēmienu pieraksts, kas fiksēs mēģinājumus panākt nokavēto. Ekspozīcijas sastāvdaļu sarakstu veidos 100 pilnmēnešu video kolāža, 1 000 000 reižu noskūpstīta fotogrāfija, 104 simfonijas - skaņu plate, pareizu triepienu nepareizā vietā glezniņa, putekļu skulptūra un piemirstā varavīksne - zīmējums.

Divu amerikāņu mākslinieču Meisones un Grīnbergeres-Refertijas izstādes «kim? Laikmetīgās mākslas centru» piedāvā sadarbībā ar Ņujorkas mākslas telpu «Art in General». Projekts ir daļa no «Art in General» «Starptautisko sadarbību» («International Collaborations») programmas, ko atbalsta «Ņujorkas Savstarpējās sapratnes fonds» («Trust for Mutual Understanding», New York).

Liekot īpašu uzsvaru uz stāstu, raksturu attīstību un klausīšanās darbību, Meisones izstādē «Listening Dolls» būs iespējams apskatīt izlasi no mākslinieces iepriekš tapušiem darbiem, kā arī jaunu papīra kolāžu sēriju. Grīnbergeres-Refertijas izstāde «Repair» vedinās uz domām par iespējamiem centieniem labot bojāto vai salauzto, atkāpšanos un virzību uz citu darbības vietu. Izstādes ekspozīciju Rīgā veidos iepriekš radītu un uz vietas, izstādes telpā veidotu darbu kopums.

Atklāšanas pasākums un to pavadošā performance norisināsies «kim? Laikmetīgās mākslas centrā» no plkst.19 līdz 21.

Vairāk informācijas: www.kim.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu