ORLAN lekcija Rīgā aplūkojama videoierakstā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

6. novembrī plkst. 16 Latvijas Mākslas akadēmijas aulā notika lekcija «ORLAN par ORLAN»: tikšanās ar leģendāro un provokatīvo franču mākslinieci ORLAN. Pasākums norisinājās «Rīga – Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014. gadā» programmas «Force Majeure» ietvaros. Latvijas Mākslas akadēmija piedāvā lekciju oriģinālvalodā skatīt videoierakstā (autors – Rolands Briedis).

Lekcijā ORLAN stāstīja par savas daiļrades galvenajiem kredo, analizēja savus nozīmīgākos pēdējo gadu darbus, kā arī pastāstīja par nesen atklāto izstādes projektu Michel Rein galerijā Parīzē - «ORLAN maskas. Pekinas opera, sejas dizains un paplašinātā realitāte».

Tikšanās ar ORLAN Latvijas Mākslas akadēmijā ievadīja bagātīgu mākslinieces radošajai darbībai veltītu pasākumu ciklu, kas tapis sadarbībā ar Francijas institūtu Latvijā. No 8. novembra līdz 2015. gada 25. janvārim Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā (Rīgā, Skārņu ielā 10/20) ir skatāma vērienīga Eiropas kultūras galvaspilsētas izstāde «ORLAN – Francijas laikmetīgās mākslas ikona. Le plan du film un citi scenāriji».

Izstādes mērķis ir rosināt sabiedrību uz diskusijām un vērtību pārvērtēšanu. ORLAN provokatīvā personība var palīdzēt labāk izprast laikmetīgās mākslas daudzveidīgo spektru, aicinot Latvijas mērķauditoriju paraudzīties uz dzīvi no cita skatupunkta, raisot emocijas un pārdzīvojumus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu