«Jarmarku» pirmajās dienās cilvēki apmeklē ļoti aktīvi, veidojas rindas

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Izstādi gadatirgu «Jarmarka» pirmajās dienās kopš atklāšanas cilvēki apmeklē ļoti aktīvi, veidojas pat rindas, atzina projekta pārstāve Austra Zariņa. Viņa paskaidroja, ka pirmajās divās trijās dienās katru gadu ir visvairāk apmeklētāju, tad arī veidojas rindas, jo izstādītie darbi pārsvarā ir unikāli un ir lielāka iespēja izvēlēties. Zariņa teica, ka 90% «Jarmarkā» izlikto darbu pieejami jau uzreiz kopš tirdziņa atvēršanas, bet aptuveni 10% studenti atnes vēlāk.

Apmeklētāji darbus pērk gan sev un Ziemassvētku dāvanām, gan arī uzņēmumi biroju iekārtošanai.

«Parasti ir tā, ka katru gadu ir savi topa mākslinieki, kura darbus pērk, reti ir tā, ka tie būtu tie paši mākslinieki, kas iepriekšējā gadā,» atzina Zariņa, uzsverot, ka bieži jaunie mākslinieki tiek pamanīti tieši «Jarmarkā».

«Jarmarkā» piedalās aptuveni 300 studentu, un kopā iesniegti vairāk nekā 11 tūkstoši darbu. Darbu formāti ir visdažādākie - gleznas, zīmējumi, grafika, skices, akvareļi, rotas, skulptūras, stikla objekti un gleznas, trauki, tekstils un apģērbi, lampas un tamlīdzīgas lietas.

Jau vēstīts, ka Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) durvis vēris viens no spilgtākajiem notikumiem vizuālajā mākslā – izstāde, gadatirgus un labdarības akcija «Jarmarka». Izstāde gadatirgus būs atvērta katru dienu no plkst.11 līdz 20 LMA lielajā aulā 2.stāvā līdz 30.decembrim, izņemot laiku no 24. līdz 26. decembrim. «Jarmarku» organizē pasākumu aģentūra «Pareizā ķīmija», Latvijas Mākslas akadēmija, biedrība «Kultūras perons» un mākslas interneta veikals «Mākslas perons».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu