Pasaules preses foto balvu ieguvis attēls ar krievu geju pāri

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ceturtdien Pasaules preses foto balvu ieguvis dāņu fotogrāfa Madsa Nisena attēls, kurā redzams apskāvies krievu geju pāris, paziņojusi žūrija. Fotogrāfija «Džons un Alekss» uzņemta tukšā istabā Sanktpēterburgā, kur vienīgais fons ir tumši brūni aizkari. Viens no vīriešiem apgūlies ar aizvērtām acīm, kamēr otrs viņu uzlūko ar maigumu. Abi sadevušies rokās.

2013. gadā Krievijā ar likumu tika aizliegta «homoseksuālisma propaganda» nepilngadīgajiem, kas Rietumos nosodīta no cilvēktiesību aizstāvju puses.

Nisena fotogrāfija tika uzņemta sērijā «Homofobija Krievijā». Tā arī ieguva pirmo vietu Pasaules preses foto balvas kategorijā «Mūsdienu problēmas».

«Šis ir vēsturisks brīdis tādai fotogrāfijai,» norāda žūrijas priekšsēdētāja Mišela Maknalija. «Galveno balvu ieguvušajam attēlam jābūt estētiskam, nozīmīgam, un tam jāpiemīt potenciālam kļūt par ikonisku foto.»

«Šī fotogrāfija ir estētiski spēcīga, un tajā ir cilvēcīgums,» piebilda laikraksta «The New York Times» foto nodaļas direktore Maknalija.

www.worldpressphoto.org

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu