Mūžībā aizgājis latviešu gleznotājs Jurģis Skulme

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: liepajniekiem.lv

Mūžībā aizgājis latviešu gleznotājs un mākslas zinātnieks Jurģis Skulme, aģentūrai BNS pavēstīja Latvijas Mākslinieku savienības pārstāvis Igors Dobičins.

Latvijas Mākslinieku savienība izsaka dziļu līdzjūtību ģimenei, tuviniekiem, draugiem un kolēģiem.

Skulme (13.11.1928.-25.02.2015., Rīga) beidzis Valsts mākslas akadēmijas Monumentālās glezniecības nodaļu, Tartu universitātē aizstāvējis zinātņu kandidāta disertāciju. Izstādēs piedalījās kopš 1954.gada, kad arī tapusi pirmā publikācija presē.

Veidojis pirmās pārraides par mākslu Latvijas televīzijā, mākslas raidījumus radio, publicējies laikrakstos, žurnālos, rakstu krājumos, sarakstījis vairākas grāmatas. Vairāki plaši apcerējumi palikuši manuskriptā.

Skulme 1977.gadā notiesāts par padomju varas diskreditēšanu un reabilitēts 1994.gadā. Viņa personālizstādes notikušas Latvijā, Lietuvā, Zviedrijā, piedalījies grupu izstādēs Norvēģijā, Krievijā, Vācijā un Šveicē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu