Galerijā «Pegazs» notiks Igo grafikas un zīmējumu izstāde «Kaimiņu dejas»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Galerijā «Pegazs» no 7. aprīļa līdz 8. maijam notiks Igo grafikas un zīmējumu izstāde «Kaimiņu dejas», informē galerijas «Pegazs» vadītāja Līga Elizabete Sāne. Vairāk pazīstams kā mūziķis un dzejnieks, Igo pirmo reizi parādīsies Rīgā arī kā vizuālās mākslas - grafikas un zīmējumu - autors.

Kā stāstīja Sāne, prasme ieraudzīt dabu un mīlestība uz visu apkārtējo ir radījusi Igo vēlmi ar to dalīties un palīdzēt skaisto ieraudzīt arī pārējiem. «Sīks zāles stiebra pieskāriens, skaru maigums, viņa grafikas darbos tā vien atsauc prātā viņa dziedāto «Par smilgām», kur vizuālais savijas ar mūziku un, mākslinieka personības piestrāvots, dod skatītajam vēlmi iesaistīties dabas iemīlēšanā. Skaistuma himna un asprātība vērojumā savijusies daudzos Igo grafikas darbos, un tas ir šobrīd pats lielākais ieguvums ikvienam skatītājam,» norādīja galerijas vadītāja. Pēc viņas teiktā, Igo idejas un dzīve ir nepārtraukts radošais process, kas prasa lielu disciplīnu un dinamiku, šī izstāde ir apliecinājums jaunai daudzveidības kvalitātei.

«Kaimiņu dejas», pēc Sānes teiktā, ir arī mudinājums uz visu paraudzīties no cita skatu punkta, saskatīt skaisto, smieklīgo un ironisko visapkārt, kā arī baudīt un svinēt dzīvi ik dienu.

Igo, īstajā vārdā Rodrigo Fomins, ir dzimis Liepājā. Viņa mamma ir grafiķe un fotogrāfe Irina Tīre. Pirmo pieredzi grafikas mākslā Igo ieguva, kopā ar mammu dodoties brīvdabas plenēros, grafiski attēlojot Liepājas ielas un pagalmiņus. 2010.gadā grafiķe Nele Zirnīte, uzzinot par Igo interesi par grafiku, uzaicināja viņu apmeklēt savu studiju Latvijas Mākslinieku savienībā, lai iepazītos ar dažādajām grafikas tehnikām.

Igo grafikas darbi tapuši kologrāfijas un ofseta tehnikās, piedaloties meistarklasēs pie grafiķes Zirnītes viņas darbnīcā. Savukārt brīvrokas zīmējumi tapuši uz papīra, izmantojot klasisko tušas un grafīta zīmuļa tehniku.

Savus grafikas darbus Igo izmanto, papildinot dzejoļu un eseju grāmatas, kā arī veidojot dizaina priekšmetu sērijas - sveču līniju sadarbībā ar «Baltic Candles», dekoratīvo apdruku sēriju porcelāna un stikla traukiem, kā arī apdrukātu tekstilu.

Igo darbu personālizstādes jau notikušas Liepājas muzejā un Sanktpēterburgā. Viņa darbi atrodas arī privātkolekcijās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu