Rīgas mākslas telpā izstāde «Boriss Bērziņš. 1930 – 2002. LNMM kolekcija»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Rīgas mākslas telpā Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienā, 4. maijā, atklās latviešu gleznotāja Borisa Bērziņa darbu kolekciju izstādē «Boriss Bērziņš. 1930 – 2002. LNMM kolekcija», informē Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības pārstāve Kristīne Lipenite.

Izstādē līdz 12. jūnijam būs skatāmi gandrīz 300 darbi no Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Borisa Bērziņa kolekcijas, un lielākā daļa no tiem eksponēti pirmo reizi.

«Pozitīvas ironijas piesātinātas kompozīcijas atklāj mākslinieka tēlaino domāšanu un netradicionālo pasaules redzējumu – tā ir dzīve ap mums, kuras centrā ir cilvēks kā mākslinieka nozīmīgākais intereses un izpētes avots,» izstādi raksturo Lipenite.

Savukārt 16.maijā Rīgas mākslas telpā norisināsies sarunas par izstādi ar tās kuratori Gundegu Cēberi, mākslinieku Kristianu Brekti, mākslas zinātnieci Laimu Slavu, veselības ministru un Borisa Bērziņa mākslas darbu kolekcionāru Gunti Belēviču.

Boriss Bērziņš (1930 – 2002) ir viens no redzamākajiem pārstāvjiem Latvijas 20. gadsimta otrajā pusē. Saskaņā ar gleznotāja testamentu, Latvijas Nacionālais mākslas muzejs saņēmis mantojumā viņa radošo darbu kolekciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu