Fotogrāfijas muzejā divu jaunu fotogrāfijas izstāžu atklāšana

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas Fotogrāfijas muzejs ielūdz uz divu jaunu fotogrāfijas izstāžu atklāšanu jau 30. aprīlī. Latvijas Fotogrāfijas muzeja 3. stāvā būs skatāma Zviedrijā dzimušā latviešu fotogrāfa Imanta Grosa izstāde «Bārta». Savukārt 2. stāva izstāžu zālē aplūkošanai būs izlikta zviedru fotogrāfa Jūhana Sundgrēna izstāde «Lampas gaismā».

«Bārta»

Izstādītā Imanta Grosa fotosērija tapusi laikā no 2012. gada pavasara līdz 2013. gada vasarai, autoram dodoties uz ciemu – Bārtu –, kurā dzīvojis un savu fotodarbnīcu vadījis viņa vectēvs Miķelis Gross un piedzimis autora tēvs Modris Gross. Šis fotoprojekts ir ne tikai privāta dokumentācija, kas veltīta nekad nesatiktajam vectēvam, bet arī laikmeta liecība par Bārtu un tās iedzīvotājiem.

«Lampas gaismā»

Fotogrāfiju sērija «Lampas gaismā» tapusi no 2000. līdz 2006. gadam, laikā, kad Jūhans Sundgrēns strādāja par sociālo aprūpētāju Sodermalmas apgabalā, Stokholmā. Aprūpes centrs atradās vienā ēkā ar mākslinieka dzīvokli, tāpēc pēc fotogrāfijas studijām Meksikā Jūhans Sundgrēns kļuva par tā darbinieku. Iepazīstot aprūpējamos, viņš sāka uzņemt viņu fotogrāfijas, vienlaikus ņemot līdzi otru fotokameru, ar kuru seniori varēja fotografēt J. Sundgrēnu viņa ikdienas darbā. «Viena no lietām, kas mani ieinteresēja šajā projektā un likās pievilcīga vecākajā paaudzē, bija miers. Gausums, vilcināšanās, laiks. Cieņa pret atmiņām un domām ikdienas tikšanās reizēs,» stāsta autors.

«Lampas gaismā»
«Lampas gaismā» Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu