Atklās vācu fotogrāfa foto grāmatu par Rīgas kaķiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

6. maijā plkst. 18 Rīgas Fotomēneša 2015 ietvaros ISSP aicina uz Vācijas fotogrāfa Niko Baumgartena (Nico Baumgarten) jaunākās grāmatas «How the Other Half Lives» (Dzīve otrā pusē) atklāšanu, atvērto lekciju un izstādi. Pasākums notiks ISSP Skolas telpās Raiņa bulvārī 31. Ieeja bez maksas.

Niko Baumgartens ir fotogrāfs un fotogrāmatu veidošanas eksperts no Vācijas, aktīvs pašizdošanas kustības dalībnieks. Rīgā tiks atklāta viņa jaunākā fotogrāmata «How the Other Half Lives» – komentārs par mūsdienu sabiedrības vērtībām, kura galvenie varoņi ir Rīgas pagalmu klaiņojošie kaķi. Grāmatas nosaukums aizgūts no ietekmīgā 19. gadsimta beigu fotogrāfa Džeikoba A. Rīsa (Jacob A. Riis) tāda paša nosaukuma darba, kurā izcelti Ņujorkas graustu iedzīvotāju dzīves apstākļi un valdošā nevienlīdzībā. Arī Baumgartena Rīgas kaķu fotogrāfijas ir kā alegorija par cilvēku dažādājiem dzīves apstākļiem un nonkonformismu kā dzīvesveidu.

Grāmatu Baumgartens izdevis pašrocīgi, izmantojot mūsdienās aktuālo pūļa finansējuma (crowdfunding) modeli, kas ļauj saglabāt neatkarību izdošanas procesā.

Grāmatas atklāšanas laikā Baumgartens sniegs prezentāciju par fotogrāmatu veidošanas procesu un filozofiju, atsaucoties uz šo un trīs iepriekš pašizdotajām grāmatām.

Foto: publicitātes

ISSP Skolas pagalmā notiks arī pop-up izstāde, kas sniegs ieskatu grāmatas «Dzive otrā pusē» darbos un veidošanas procesā.

Vienlaicīgi tā būs iespēja jebkuram interesentam iepazīties ar fotogrāfijas izglītības programmas ISSP Skola telpām un darbību.

Baumgartens (1981) šobrid dzīvo un strādā Berlīnē. Viņš studējis fotogrāfiju IDEP Barselonā, Spānijā, un apguvis grāmatu iesiešanu CFP Bauer Milānā, Itālijā, iepriekš publicējis vairākas grāmatas (Berlusconians/ No Berlusconians, Leer, Ma almeno ci sei tu amore mio). Baumgartens ir pasniedzis fotogrāfijas un grāmatu veidošanas meistardarbnīcas Berlīnē, Rīgā, Romā, Karakasā, Riodežaneiro un Amsterdamā. No šī gada 26. aprīlim līdz 3. maijam Rīgā notiek viņa vadīta grāmatu veidošanas darbnīca.

Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu