Vinsenta van Goga glezna izsolīta par 66,3 miljoniem dolāru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Otrdien Ņujorkā par 66,3 miljoniem ASV dolāru (59,6 miljoniem eiro) izsolīta nīderlandiešu gleznotāja Vinsenta van Goga glezna.

Tā ir lielākā par van Goga darbu samaksātā cena kopš 1998.gada.

Gleznā «Alikampas aleja» attēlota rudens ainava. Pirms izsoles tika prognozēts, ka tā tiks pārdota par 40 miljoniem dolāru (36 miljoniem eiro), taču piecu izsoles dalībnieku starpā izcēlās saspringta vairāksolīšana.

Prognozes pārspēja arī franču impresionista Kloda Monē glezna «Ūdensrozes». Tā tika pārdota par 54 miljoniem dolāru (48,5 miljoniem eiro), lai arī tās vērtība pirms izsoles tika lēsta ap 30 līdz 45 miljoniem dolāru (27 līdz 40,5 miljoniem eiro).

Izsolē tika piedāvāti seši Monē darbi, no kuriem divus neizdevās pārdot.

Ar otrdienas izsoli iesākās mākslas izsoļu sezona Ņujorkā. 11.maijā norisināsies izsoļu nama «Christie's» izsole, kurā varēs iegādāties spāņu gleznotāja Pablo Pikaso darbu «Alžīras sievietes». Mākslas darbs novērtēts uz 140 miljoniem dolāru (125,9 miljoniem eiro).

Līdz šim dārgākais mākslas darbs, kas jebkad ir pārdots izsolē, ir britu mākslinieka Frānsisa Bēkona triptihs «Luciāna Freida trīs studijas». 2013.gadā tas tika izsolīts par 142,4 miljoniem dolāru (128 miljoniem eiro).

Foto: AP/Scanpix
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu