«Charlie Hebdo» karikatūrists Lūzs izdevis jaunu karikatūru albumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas satīras žurnāla «Charlie Hebdo» karikatūrists Lūzs ceturtdien izdevis albumu «Katarse», kurā atspoguļota viņa dzīve pēc janvārī notikušā uzbrukuma redakcijai. Islāmisti - brāļi Šerifs un Saīds Kuaši - 7. janvārī Parīzē iebruka žurnāla «Charlie Hebdo» redakcijā, noslepkavojot 12 cilvēkus.

Lūzs jaunajā albumā attēlo pēc slaktiņa parādījušos murgus un policijas eskortu, kas viņu sargāja miegā.

Pēc slaktiņa izdotā «izdzīvojušā numura» vāku rotāja Lūza zīmēts raudošs pravietis Muhameds ar uzrakstu «Je Suis Charlie» («Es esmu Šarlī»). Žurnāla vāku rotāja vārdi «Viss ir piedots».

«Kādu dienu mani pameta vienlaikus gan spēja zīmēt, gan arī daudzi draugi,» teikts grāmatas priekšvārdā. «Vienīgā atšķirība ir tāda, ka zīmēšana atnāca atpakaļ. Nelieliem solīšiem. Tagad mani zīmējumi bija drūmāki, bet tajā pašā laikā bezrūpīgāki.»

Pēc «izdzīvojušā numura» iznākšanas Lūzs solīja, ka vairs savās karikatūrās nezīmēšot pravieti Muhamedu.

Lūzs
Lūzs Foto: Wikipedia.org

Šonedēļ viņš paziņoja par aiziešanu no žurnāla. Viņš noliedza, ka aiziešanas iemesls būtu pēc uzbrukumu radušās domstarpības redakcijā.

Pirms slaktiņa «Charlie Hebdo» bija naudas grūtībās. Katru nedēļu tika izdoti apmēram 30 000 žurnāla eksemplāru. Taču «izdzīvojušais numurs» iznāca astoņu miljonu eksemplāru tirāžā, kā arī žurnāls saņēma daudzus ziedojumus.

Taču redakcijā izcēlās domstarpības par naudas izlietošanu. Vairāki darbinieki sūdzējās, ka vadība neesot pietiekami atklāta par saviem plāniem.

«Charlie Hebdo» vadība pirmdien paziņoja, ka 4,3 miljoni eiro, ko pēc slaktiņa saziedoja 36 000 cilvēku no 84 pasaules valstīm, tikšot «pilnā apmērā novirzīti upuriem».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu