Notiks lugu ideju konkursa «10min slavas» noslēgums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

6. jūnijā plkst. 15 notiks jaunās lugu ideju konkursa «10min slavas» noslēguma pasākums. Tajā piedalīsies šīs sezonas labāko ideju autori – Elizabete Hafere no Daugavpils, Sanita Dejus no Liepājas un divi rīdzinieki - Oskars Polmanis un Andris Ūdris. Ieeja lasījumos bez maksas.

Konkurss notiek jau ceturto gadu, un tā loma laikmetīgas dramaturģijas tapšanā kļūst arvien būtiskāka – iepriekšējo gadu konkursa dalībnieku un finālistu vārdi nu jau zināmi plašākai publikai, viņu teksti ieinteresējuši teātrus. «10 minūtēs slavas» piedalījušies gan jau daudzkārt teātros strādājušie Jānis Balodis, Rasa Bugavičute un Aiva Birbele, gan vēl savu ceļu sākošie – Justīne Kļava, Raibīs, Una Nākuma u.c.

Arī šogad konkursa «10 min slavas» fināla uzvarētājs tiks noteikts klausītāju balsojumā. Pretendentus ir izvēlējušies klausītāji, kas teātru sezonas laikā pulcējās uz diviem ideju atlases pasākumiem novembrī un martā. Novembrī uzvarēja Elizabete Hafere un Sanita Dejus, martā – Andris Ūdris un Oskars Polmanis. Lai piedalītos finālā, autoriem ir jāīsteno savas idejas uzrakstītā lugā – tieši ar šiem četriem jaunākās latviešu dramaturģijas tekstiem tiks iepazīstināti fināla skatītāji. Katrs autors uzstāsies 20 minūtes. Klausītājiem būs iespēja uzdot autoram jautājumus, izteikt vērtējumus.

Iepriekšējā gada finālu raksturo dzejniece un dramaturģe Inga Gaile: «Notikušais «10 minūtes slavas» fināls apliecina, ka dramaturģija Latvijā ir laba. Ir notikusi attīstība. Turklāt gribu pievērst uzmanību tam, ka attīstība nav notikusi lēcienveidīgi - to ir radījusi pacietīgs un regulārs, dažu entuziastu darbs. Var prognozēt arī atsevišķu, īpaši spožu, talantu parādīšanos. Jaunu dramaturģijas formu un ideju radīšana gan notiks tad, ja Latvijas režisori pievērsīs uzmanību tam, ka šī pārmaiņa Latvijas dramaturģijā ir notikusi un aizvien vairāk šos kvalitatīvos darbus iestudēs.»

«10min slavas» Latvijā sadarbībā ar Latvijas Dramaturgu ģildi un Dirty Deal Teatro rīko biedrība «Darbnīcas», to atbalsta Latvijas Republikas Kultūras ministrija un Valsts Kultūrkapitāla fonds.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu