Bastejkalnā tiks atklāts muzikāli interaktīvs objekts - enerģijas stabules

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: objekta vizualizācija

3. jūlijā plkst. 11 Bastejkalnā tiks atklāts mākslinieka Ivara Mailīša muzikāli interaktīvs objekts - enerģijas stabules «Skaņu tilts», kā arī īpašais skolēnu dziesmu un deju svētku alfabēts.

«Skaņu tilts» - muzikāli interaktīva objekts, kurš Bastejkalnā atradīsies svētku laikā. Jebkurš interesents svētku laikā varēs radoši savienot skaņu un deju, iemēģinot lielo klaviatūru, ērģeļu stabules un zvanstabules.

Pasākumā piedalīsies izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile, svētku izpilddirektore Agra Bērziņa, mākslinieks Ivars Mailītis, Latvenergo valdes priekšsēdētājs Āris Žīgurs un svētku dalībnieki no bērnu ansambļa «Knīpas un knauķi».

Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ir lielākie Latvijas bērnu un jauniešu kultūras un mākslas svētki, kas notiek reizi piecos gados. XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisināsies Rīgā no 6.jūlija līdz 12.jūlijam, un tajos piedalīsies rekordliels dalībnieku skaits - 37 890 bērni un jaunieši. Svētku programmu veidos koru un deju kolektīvu, pūtēju un simfonisko orķestru, vokālo un instrumentālo ansambļu, mazo mūzikas kolektīvu, kā arī mūsdienu deju kolektīvu sniegums. Tajos paredzētas arī radošās darbnīcas, teātru izrādes un citas aktivitātes. XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus rīko Valsts izglītības satura centrs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu