Izstādi «Provansas valdzinājums» «Rīgas Biržā» apmeklējuši 50 155 skatītāji

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Izstādi «Provansas valdzinājums» Mākslas muzejā «Rīgas Birža», ar to saistītos pasākumus un izglītības programmas apmeklējuši 50 155 skatītāji, pavēstīja Borisa un Ināras Teterevu fonda pārstāve Inga Vasiļjeva. Viņa uzsvēra, ka tā ir kļuvusi par visvairāk apmeklēto Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) izstādi pēdējo 20 gadu laikā.

Ar šo izstādi Borisa un Ināras Teterevu fonds atzīmēja piecu gadu darbību Latvijā. Izstāde «Provansas valdzinājums» LNMM Mākslas muzejā «Rīgas Biržā» bija apskatāma no 30. aprīļa līdz 5. jūlijam.

Izstāde sniedza iespēju skatīt izcilu 19. gadsimta beigu – 20. gadsimta pirmās puses Francijas mākslinieku darbus. Tajā bija iespēja vienkopus skatīt tādu leģendāru mākslas pasaules personību kā Pjērs Ogists Renuārs (Pierre-Auguste Renoir), Anrī Matiss (Henri Matisse), Vinsents van Gogs (Vincent van Gogh), Anrī Matiss (Henri Matisse), Pols Gogēns (Paul Gauguin), Marks Šagāls (Marc Chagall), Rauls Difī (Raoul Dufy) un Pablo Pikaso (Pablo Picasso) darbus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu