Ko varēsim baudīt 3. dizaina filmu festivālā?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Trešā Dizaina filmu festivāla trīs dienu programmu no 31.jūlija līdz 2.augustam Kuldīgā veidos sešas pilnmetrāžas dokumentālās filmas, kas pētīs ar mākslu un radošumu saistītās jomas, kuru artēriju pamatplūsmu nosaka dizains. Paralēli filmu programmai vairākās vietās Kuldīgā tiks rīkoti arī citi ar dizaina tematiku saistīti notikumi, tostarp radošā telts ar otrreizējās pārstrādes darbnīcu.

Festivālu piektdien, 31.jūlijā atklās ar Kuldīgas Novada muzeja rīkotu sarunu ciklu «Kā tur īsti bija..?». Pieaicināto speciālistu un klātesošo sarunas dalībnieku diskusijās tiks apskatīta veikalu nosaukumu un zīmju gleznošana uz mājām, kā šī profesija dažādos laika posmos līdz pat mūsdienām ir iekļāvusies kā Kuldīgas, tā arī citu Latvijas pilsētvides apbūvē. Pēc diskusijām Pils parkā norisināsies Dizaina filmu festivāla atklāšanas brīvdabas seanss 2014. gada režisoru Feitas Levinas un Sema Meikona (Faythe Levine, Sam Macon) filmai «Izkārtņu gleznotāji», kas apskata tradicionālo veikala fasāžu, sienu, reklāmkarogu, ziņojumu dēļu uz ielu zīmju apgleznotāju aroda pārmaiņas un atdzimšanu pēdējo gadu laikā ASV.

Sestdien, 1.augustā no pl. 12.00 visas dienas garumā darbosies radošā telts bērniem un pieaugušajiem. Telts aktivitātes rīkos Latvijas Platforma attīstības sadarbībai (LAPAS), piedāvājot interaktīvas un informatīvas aktivitātes. Laba dizaina pamatā vairs nav tikai smalka estētiskā bauda, bet arī vairāki apkārtējās vides saglabāšanas un ilgtspējības apsvērumi. Ilgtspējīgas attīstības viens no priekšnoteikumiem ir katra personīgā atbildība un rīcība, tāpēc LAPAS piedāvās iemēģināt roku pavisam vienkāršos veidos, kā šķietami vecām un nederīgām lietām otrreizējās pārstrādes rezultātā piešķirt jaunu izskatu, jēgu un iedvest otro dzīvi.

Foto: publicitātes

Trešajā dienā, svētdien pl. 16.00 festivāla apmeklētāji un jo īpaši Kuldīgas iedzīvotāji ir aicināti piedalīties kopīgās vakariņās, paņemot līdzi kādu gardumu no dārza galda bagātīgai klāšanai Kuldīgas Mākslinieku rezidences terasē Ventas krastā. Vakariņu laikā ar lekciju par dažāda veida iedzīvotāju pašdarbību veidiem uzstāsies pilsētvides aktīvists un bloga urban funscape autors Guntis Stirna, pēc kā sekos Kuldīgas novada domes piemēri un neformālas sarunas ar klātesošajiem. Pēc vakariņām tiks demonstrēta Muminga Cai (Mu-Ming Tsai) filma «Izgatavotājs» par izgatavošanas kustību (maker movement), visdažādākajām konstruēšanas pašdarbības izpausmēm, to ietekmi uz sabiedrību, kultūru un ekonomiku ASV.

Festivāla filmas tiks demonstrētas Kuldīgas Kultūras centra kinozālē, bet brīvdabas seansi norisināsies Pils parka kinoteātrī «Goldingen Knight Cinema». Drīzumā tiks izziņota informācija par visiem festivāla notikumiem un seansiem.

Dizaina filmu festivāls, kura idejas autori un kuratori ir Singapūras dizaina studija «Anonymus», radies 2010. gadā un pievēršas ne tikai dizaina, bet arī citu mākslas jomu, pilsētvides un sociāliem jautājumiem. Pasākuma programmu papildina tematiskas konferences, radošās darbnīcas un atvērto durvju dienas arhitektūras un dizaina studijās. Festivāls Singapūrā norisinās katru gadu un paralēli ceļojis arī uz vairākām citām pasaules pilsētām, tostarp Portlendu, Berlīni, Taipeju, Kaohsiungu un Bangkoku. Jau trešo gadu pēc kārtas Dizaina filmu festivāls notiek arī Kuldīgā, Latvijā.

DIZAINA FILMU FESTIVĀLA 2015 PROGRAMMA

Piektdien, 31.07.

20.00 Kā tur īsti bija..? Lekcijas un diskusijas par izkārtņu gleznošanu, Kuldīgas Novada muzejs

23.00 Izkārtņu gleznotāji / Sign Painters, 2014, Goldingen Knight Cinema

Sestdien, 01.08.

12.00 Radošo darbnīcu telts bērniem un pieaugušajiem, Pils parks

14.00 Kā izdot grāmatu ar Šteidlu / How to make a book with Steidl, 2010, Kultūras centrs

16.00 Kailais zīmols / The Naked Brand, 2013, Kultūras centrs

18.00 Diors un es / Dior and I, 2014, Kultūras centrs

20.00 Izstādes atklāšana. Starptautiskā fotogrāfijas rezidence: Maija Savolainen (Somija), Cemil Batur Gökceer (Turcija) and Adam Golfer (ASV), Kuldīgas Mākslinieku residence

23.00 Gregorijs Krūdsons - īsas tikšanās / Gregory Crewdson: Brief Encounters, 2012, Goldingen Knight Cinema

Svētdien, 02.08.

16.00 Vakariņas ar iedzīvotājiem. Pilsētvides forums, Kuldīgas Mākslinieku rezidence

19.00 Izgatavotājs / Maker, 2014, Kuldīgas Mākslinieku rezidence

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu