Izsolē pārdos grafiti mākslinieka Benksija darbus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Septembrī izsolē tiks pārdoti Detroitas un Bētlemes sienu gleznojumi, ko, domājams, atstājis nenotveramais grafiti mākslinieks Benksijs.

Viens no tiem, «Donkey Documents» («Ēzeļa dokumenti»), attēlo ēzeli, kura dokumentus pārbauda karavīrs. Šis mākslas darbs 2007.gadā tika uzzīmēts uz sienas, kas atdala Jordānas rietumkrastu no Izraēlas.

Otrs, «I Remember When All This Was Trees» («Es atceros to laiku, kad te bija mežs»), 2010.gadā uzzīmēts uz kādas pussabrukušas fabrikas sienas Detroitā.

Kopā sienas gleznojumus cer pārdot par miljonu ASV dolāru (apmēram 900 tūkstošiem eiro).

Detroitas sienas zīmējums pieder bezpeļņas mākslas galerijai un tiek pārdots, lai vāktu līdzekļus kopienas mākslas programmām.

Izsoļu nams «Julien» neatklāj, kas pārvietoja otru darbu no tā sākotnējās vietas un kas iegūs izsoles ieņēmumus.

«Atdalītais sienas gleznojums ir lielākais un visievērojamākais no Benksija sienas gleznojumiem viņa vizītes laikā Izraēlā,» teikts izsoļu nama katalogā.

Pirms izsoles, kas notiks 30.septembrī Losandželosā, sienas gleznojums tiks novietots vēl neatklātā vietā Londonā.

Daudzi sienas mākslas darbu pārvietošanu no to sākotnējās atrašanās vietas vērtē pretrunīgi, jo tas mazinot gleznojumu nozīmi.

Viena darba pārvietošana no kāda veikala sienas Londonas ziemeļos pamudināja uz protestiem, taču to tik un tā pārdeva par 750 000 sterliņu mārciņu (apmēram par miljonu eiro).

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu