Šanhajā tiks atklāta izstāde ar divu latviešu mākslinieku piedalīšanos

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien, 5. septembrī, Šanhajā tiks atklāta izstāde «Community Hospital» («Kopienas slimnīca»), kurā eksponēti arī latviešu mākslinieku Viļņa Auziņa un Zanes Mellupes darbi, informēja Mellupe. Izstādi ar mērķi atbalstīt Ķīnas un citu valstu māksliniekus, kuru darbi atspoguļo aktuālus filozofiskus, personiskus un sociālus jautājumus, organizē bezpeļņas organizācija «WhyWhyArt». «Community Hospital» ir pirmā «WhyWhyArt» izstāde bijušās Šanhajas slimnīcas telpās.

«Kopienas slimnīca» būs mākslinieku grupas izstāde, kas skatāma koloniālisma laikmeta celtnes telpās - agrākajā ķīniešu medicīnas klīnikā. 20 starptautiski atzīti mākslinieku darbi izstādē sev un skatītājiem uzdos filozofiskus, personiskus un sociālus jautājumus. «Kopienas slimnīcā» starpmediju mākslas darbos aizskartās problēmas var tikt pētītas, paustas, definētas un, iespējams, pat ārstētas.

Atklāšanas dienā, 5. septembrī, arī citi mākslinieki tiks aicināti papildināt izstādi ar saviem darbiem. Izstāde «Kopienas slimnīca» būs skatāma līdz 10. oktobrim.

«Community Hospital» izstādē piedalās mākslinieki no Amerikas Savienotajām Valstīm, Apvienotās Karalistes, Francijas, Vācijas, Itālijas, Austrijas, Ķīnas un Latvijas.

Izstāde «Community Hospital» ir daļa no pasākumu programmas par godu Eiropas Savienības un Ķīnas Tautas Republikas diplomātisko attiecību četrdesmitgadei.

Auziņš dzimis 1948.gadā. Viņš ir latviešu fotogrāfs, kino un foto režisors, foto projektu organizators, fotomākslas kritiķis, fotogrāfijas estētikas vēstures lektors. Auziņš absolvējis Maskavas Kultūras institūtu Mākslas administrācijas un kino un foto režijas specialitātē, lasījis lekcijas augstskolās ASV, Austrijā, Francijā, kā arī fotofestivālā Slovākijā un Rumānijā. Auziņš bijis kurators un dalībnieks vairāk nekā 200 izstādēs, tostarp - 60 personālizstādēs - Latvijā un ārvalstīs.

Mellupe dzimusi 1981. gadā. 2004. gadā viņa Ķīnā ieguvusi bakalaura grādu ķīniešu valodas mākslā un literatūrā, bet 2007.gadā - maģistra grādu mākslas zinātnēs Londonas Mākslas universitātē. Laikā no 2007.gada līdz 2010 gadam strādājusi par radošo direktori «island6» mākslas centrā un dibinājusi «Liu Dao» mākslas kolektīvu. No 2010.gada līdz 2012.gadam Mellupe attīstījusi «YongkangluArt» mākslu, izmantojot eksperimentālas telpas un īstenojot dažādus publiskos pasākumus agrākajā Šanhajas Franču koncesijā, veicinot arī konkrētās apkaimes ģentrifikāciju un pilsētvides atjaunošanu. Laikā no 2007.gada līdz 2015.gadam Mellupes darbi eksponēti Ķīnā vairāk nekā 50 izstādēs, viņa organizējusi vairāk nekā 40 starptautiskas mākslas izstādes lielākajās Ķīnas pilsētās.

«WhyWhyArt» ir bezpeļņas organizācija Ķīnas jauno vietējo mūsdienu mākslinieku atbalstam. Tā sadarbojas ar starptautiski un lokāli pazīstamajiem cilvēkiem, kurus interesē dažādas mākslas formas, kā arī ar profesionāliem mākslas kolekcionāriem. «WhyWhyArt» dibinājusi māksliniece Zane Mellupe, izstādes «Community Hospital» kuratore.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu