Izsolīs «Sotheby's» bijušā vadītāja 500 miljonus dolāru vērto mākslas kolekciju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šogad tiks pārdota izsoļu nama «Sotheby's» bijušā vadītāja Alfrēda Taubmana (Adolph Alfred Taubman) mākslas darbu kolekcija, kas novērtēta par vairāk nekā 500 miljoniem ASV dolāru (445 miljoniem eiro). Taubmans aizgāja mūžībā šī gada aprīlī. Viņš bija 91 gadu vecs.

Taubmana kolekcijā ir vairāk nekā 500 darbi. To vidū ir Pablo Pikaso, Amedeo Modiljāni, Vilema de Kūninga un Džeksona Poloka gleznas.

Taubmans dzimis Mičiganā Lielās depresijas laikā. Viņš bija aktīvs filantrops, kura vārdā nosaukti dažādu universitāšu centri un programmas.

Nekustamā īpašuma magnāts Taubmans iegādājās Lielbritānijas izsoļu namu 1983. gadā. Viņa vadībā kompānija uzplauka, taču daudzi Taubmanu atceras saistībā ar skandālu, kas satricināja mākslas pasauli.

90.gados Taubmanu un konkurējoša izsoļu nama vadītāju apsūdzēja mēģinājumā izkrāpt no klientiem 400 miljonus dolāru (356 miljonus eiro). Uzņēmējs apgalvoja, ka neesot zinājis par krāpniecisko plānu, taču viņu atzina par vainīgu. 2001.gadā Taubmans izcieta desmit mēnešu cietumsodu.

«Sotheby's» norāda, ka Taubmana gleznas esot «vērtīgākā privātā kolekcija, kas jebkad piedāvāta izsolē».

Ieņēmumi no izsoles tiks ziedoti Taubmana fondam un izlietoti ar viņa mantojumu saistīto nodokļu samaksai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu