«kim?» Laikmetīgās mākslas centrā būs aplūkojama izstāde «Datu sanesas»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«kim?» Laikmetīgās mākslas centrā RIXC festivāla ietvaros būs aplūkojama izstāde «Datu sanesas» («Data Drift»), pavēstīja RIXC sabiedrisko attiecību speciāliste Anna Babre.

Izstādē tiks demonstrēti darbi, kurus radījuši mūsu laika ietekmīgākie datu dizaineri, kā arī mākslinieki, kas datus izmanto kā mākslas mediju. Kā iespējams izmantot datu mediju, lai atspoguļotu mūsu komplicētās sabiedrības un nokļūtu viņpus tik vienkāršotām kategorijām kā «vispopulārākais» un «visvairāk patīk»? Kā var organizēt datu sanesas, kas strukturē mūsu dzīves, lai atklātu to jēgu un skaistumu?

Ja glezniecība bija klasiskā laikmeta māksla, bet fotogrāfija - modernā laikmeta māksla, tad datu vizualizācija ir mūsu tīklotā digitālā laikmeta māksla. Tā vietā, lai skatītos uz ārējo pasauli un attēlotu to dažādos veidos, kā to ir darījuši modernistu laika mākslinieki, datu dizaineri un mākslinieki uztver un reflektē mūsu sabiedrības jaunās datu realitātes.

Šogad RIXC festivāla īpašais viesis ir Ļevs Manovičs no ASV, grāmatas «Jauno mediju valoda» autors, «Software Studies Initiative» dibinātājs, kas 2014. gadā ir atzīts par vienu no 50 interesantākajiem nākotnes veidotājiem.

Manovičs kopā ar Rasu Šmiti un Raiti Šmitu ir arī izstādes «Datu sanesas» kurators.

Izstāde «kim?» Laikmetīgās mākslas centrā būs skatāma no 9. oktobra līdz 22. novembrim. Savukārt 7. oktobrī plkst.12 «kim?» Laikmetīgās mākslas centrā notiks pasākuma preses konference.

Savā 15 gadu jubilejā RIXC ikgadējais festivāls maina nosaukumu un kursu – no 90. gadu interneta kultūras un «māksla plus komunikācija» idejām tas veic pagriezienu uz plašākiem mākslas un zinātnes laukiem, manifestējot postmediju situāciju un risinot ilgtspējības jautājumu. Festivāla ietvaros Rīgā norisināsies jauna starptautiskā konferenču sērija «Atjaunojamā nākotne», kā arī performanču programma ar māksliniekiem no Islandes, Kanādas, Norvēģijas, Nīderlandes un Latvijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu