Ilze Smildziņa un Edmunds Lūcis piedalās mākslas biennālē Pekinā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Mākslinieki Ilze Smildziņa un Edmunds Lūcis uzaicināti pārstāvēt Latviju sestajā Pekinas starptautiskajā mākslas biennālē, informē mākslinieku pārstāve Linda Namniece.

Starptautisko mākslas biennāli Ķīnā, Pekinā, ik gadu apmeklē vairāk nekā miljons viesu, tostarp augstas amatpersonas, vēstnieki un diplomāti no dažādām pasaules valstīm. «Šis ir liels gods mūsu māksliniekiem, jo salīdzinoši nelielais daudzums mākslas darbu - šogad aptuveni 600 - tiek atlasīti starp daudzu tūkstošu mākslinieku iesniegtajiem darbiem no gandrīz 90 pasaules valstīm,» stāsta Namniece.

Smildziņa, kura ir vairākkārtēja internacionālu un vietējo konkursu fināliste, biennālē piedalās ar mākslas darbu «Alone in the whole world» («Viens pats visā pasaulē»).

Lūcim, kas ir laikmetīgās mākslas apvienības «Octupus» dalībnieks, šis ir otrais uzaicinājums uz šāda starptautiska mēroga mākslas biennāli. 2013. gadā Lūcis bija pirmais Latvijas mākslinieks, kas tika uzaicināts uz mākslas biennāli Venēcijā. Ķīna šo tradīciju atvasinājusi no Venēcijas, kas to sāka 1895. gadā.

Foto: publicitātes

Biennāles tēma šogad ir «Atmiņas un sapņi», godinot atmiņu kā stāstu un vēstures stūrakmeni un sapņus kā dzenuli iedvesmot un radīt brīnumus nākotnē. Smildziņas glezna var tikt interpretēta no abiem šiem rakursiem - viens cilvēks uz tilta var gan gremdēties atmiņās par pagājušo, gan vientulībā būvēt sapņus, pēc kuriem tiekties.

Ceļazīme māksliniekiem bija jāsedz pašiem.

Starptautiskā mākslas biennāle Pekinā notiek no 24. septembra līdz 15. oktobrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu