Ai Veivei darbnīcā atrastas iespējamas noklausīšanās ierīces

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ķīniešu mākslinieks Ai Veivei publicējis fotogrāfijas ar viņa studijā Pekinā paslēptām ierīcēm, kas varētu tikt izmantotas, lai noklausītos darbnīcā notiekošās sarunas. «Vienmēr būs pārsteigumi,» Ai komentē fotogrāfiju sociālajā tīklā «Instagram».

Ai draugs Liu Sjaodzjuaņs apstiprinājis, ka ierīces atrastas pēc Ai atgriešanās no Vācijas. Tas noticis, remontējot Ai māju, kurā iekārtota mākslinieka darbnīca. Iespējamās noklausīšanās ierīces atrastas aiz rozetēm mākslinieka birojā un dzīvojamajā istabā.

Ai publicēja video, kurā pie ierīces pielicis metāla spaini ar sprāgstošām petardēm. «Vai dzirdēji?» viņš raksta pie video.

Ai māte intervijā radiostacijai «Radio Free Asia» pieļāvusi, ka ierīces ievietotas jau pirms četriem gadiem, kad mākslinieku aizturēja. Toreiz policija pārbaudīja mākslinieka studiju.

2011.gadā Ai Veivei Ķīnā pavadīja ieslodzījumā 81 dienu. Kā soda iemesls tika minēta izvairīšanās no nodokļu nomaksas, taču Ai un viņa atbalstītāji uzskata, ka tādā veidā ar viņu izrēķinājās par Ķīnas valdības kritizēšanu.

Jūlijā māksliniekam tika atdota pase. Kopš tā laika viņš paviesojies Vācijā, kur dzīvo viņa dēls, kā arī Londonā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu