«Paņem priekšā mākslu!»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs sāk akciju «Paņem priekšā mākslu!», kuras ietvaros laiž klajā auduma maisiņu sēriju ar provokatīvu Latvijas laikmetīgās mākslas darbu attēliem. Reaģējot uz dažādu sabiedrības grupu un politiķu manipulēšanu ar šauri un patvaļīgi interpretēto «tikumības» jēdzienu, LLMC aicina piepildīt publisko telpu ar izaicinoša, necenzēta satura mākslas darbiem ikdienas aksesuāru veidā.

Ar akciju «Paņem priekšā mākslu!» LLMC pārstāvji un iesaistītie mākslinieki vēlas atgādināt, ka publisko telpu, kultūru un izglītību nedrīkst pakļaut subjektīvai izpratnei par tikumības normām, kas noved pie mākslinieciskās brīvības ierobežošanas un atsevišķu sabiedrības grupu diskriminācijas.

Akcijā «Paņem priekšā mākslu!» izmantoti mākslinieku Ivara Grāvleja, Maijas Kurševas, Miķeļa Fišera, Ingas Melderes, Kristiana Brektes, Andreja Strokina, Arņa Balčus darbi, kuros autori izmantojuši nenormatīvu leksiku, erotiskus tēlus un divdomīgus sižetus, kas norāda uz daudziem sastrēguma punktiem mūsu sabiedrībā un aicina pievērst uzmanību noklusētām un bieži vien neērtām tēmām. Autoru loks akcijas laika gaitā tiks papildināts.

Pirms dažām nedēļām dzejniece un skolotāja Iveta Ratinīka saņēma aizrādījumu par Agneses Krivades dzejoļa «Svētīgi» analīzi latviešu literatūras stundā, tādēļ katrā auduma maisiņā atradīsiet arī šā dzejoļa izdruku latviešu valodā un kādā no tulkojumiem. Maisiņus par simbolisku samaksu no šodienas pēcpusdienas iespējams iegādāties Latvijas Laikmetīgās mākslas centrā (Alberta iela 13, 7. stāvs), Kaņepes kultūras centrā, grāmatnīcā «Bolderāja», festivālā «Skaņu mežs».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu