Mūžībā aizgājis latviešu gleznotājs Nikolajs Karagodins

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien mūžībā aizgājis latviešu gleznotājs Nikolajs Karagodins, informēja Latvijas Mākslinieku savienība.

Karagodins dzimis 1922.gadā un studējis Latvijas Mākslas akadēmijā (1943-1949). Jaunā mākslinieka pirmā piedalīšanās mākslas izstādē notika 1945.gadā.

Mākslinieks gleznojis gan klusās dabas, gan aktus un portretus, tomēr viņa nozīmīgākais darba lauks ir bijusi ainavu glezniecība, kur viņš pazīstams kā latviešu klasiskās ainavu glezniecības kopējs. Mākslinieka daiļrade balstās niansēti jūtīgā dabas vērojumā un pārdzīvojumā. Viņa galvenais mērķis un uzdevums esot bijis dabas tēlojuma patiesīgums tās objektu un noskaņu daudzveidībā.

Karagodins bijis Latvijas Mākslinieku savienības biedrs kopš 1957.gada. Viņa darbi eksponēti izstādēs Latvijā un ārzemēs. Mākslinieks piedalījies vairāk nekā 150 izstādēs, ir notikušas vairāk nekā desmit viņa personālizstādes Latvijā un Polijā. Karagodina darbi atrodas muzejos un privātkolekcijās Latvijā, piemēram, Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā un Latvijas Mākslinieku savienības muzeja krājumā, arī Krievijā, piemēram, Valsts Tretjakova galerijā, kā arī Francijā, Itālijā, Japānā un citās valstīs.

Latvijas Mākslinieku savienība izsaka dziļu līdzjūtību mākslinieka tuviniekiem, draugiem un kolēģiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu