Rīgā ar lekciju viesosies poļu fotogrāfs Rafals Milahs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ceturtdien, 22. oktobrī, telpā «The Mill», Brīvības ielā 33-8, notiks pazīstamā poļu fotogrāfa, viena no kolektīva «Sputnik Photos» dibinātājiem, Rafala Milaha (Rafal Milach) publiskā lekcija, informē biedrības «ISSP» pārstāve Ieva Raudsepa. Lekcija sāksies plklst.19 un tā notiek biedrības «ISSP» 2015.gada fotogrāfijas lekciju programmas laikā. Lekcijā Rīgā Milahs prezentēs savus darbus un stāstīs par to tapšanas procesu un savām radošajām interesēm.

Milahs ir viens no pazīstamākajiem laikmetīgajiem poļu fotogrāfiem. Autors vairāk nekā desmit gadus savā daiļradē ir pētījis Centrālās un Austrumeiropas valstis, un rezultātā radījis grāmatas «7 Rooms» («7 istabas») par Krieviju un «Black Sea of Concrete» («Melnā asfalta jūra») par Ukrainu.

2012.gadā Milahs publicēja grāmatu "In The Car with R" (Mašīnā ar R") par savu ceļojumu uz Islandi kopā ar rakstnieku Huldaru Breidfjordu, bet pagājušajā gadā "GOST Books" izdeva viņa jaunāko projektu par Baltkrieviju - "The Winners" ("Uzvarētāji"), kas bija starp nozīmīgā "Paris Photo-Aperture PhotoBook Awards" konkursa finālam izvēlētajām grāmatām.

Foto: publicitātes

Milaha darbi ir atzīti starptautiski nozīmīgos fotogrāfijas konkursos, kā «World Press Photo», «Pictures of the Year International», «Magnum Expression Awards», kā arī izstādīti «C/O Berlin» Vācijā, «Zacheta National Gallery» Polijā, «MoCA» Šanhajā, Ķīnā, un citur.

2006.gadā kopā ar desmit citiem fotogrāfiem Milahs nodibināja kolektīvu «Sputnik Photos», kura mērķis ir dokumentēt Centrālās un Austrumeiropas valstis politiskā pārejas posmā. Atzīmējot 25 gadus kopš PSRS sabrukuma, «Sputnik Photos» patlaban strādā pie apjomīgā projekta «Lost Territories» («Pazudušās teritorijas») par 15 bijušajām

Padomju Savienības republikām mūsdienās. Šā projekta laikā Milahs patlaban veido fotogrāfiju sēriju par Latviju.

rafalmilach.com

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu