Latvijā pazīstamu mākslinieku gleznas izsolīs labdarības tiešsaistes izsolē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Liepājas koncertzālē «Lielais dzintars» 19. decembrī plkst. 17, kā arī tiešsaistē norisināsies labdarības gleznu izsole, lai palīdzētu smagi slimu bērnu rehabilitācijai. Labdarības izsolē ar saviem mākslas darbiem piedalīsies 23 Latvijā zināmi mākslinieki, kā Džemma Skulme, Ieva Bondare, Elita Patmalniece, Katrīna Neiburga, Ilze Avotiņa, Aivars Vilipsōns, Kristīne Luīze Avotiņa, Alise Mediņa, Igo, «Mākslai vajag telpu», «Pop Up» galerija, «StartUpArt» piesaistītie mākslinieki, kā arī Liepājas mākslinieki.

Sadarbībā ar izsoļu namu «Mākslas vēstniecība» labdarības izsole būs pieejama arī tiešsaistē, kurā varēs nosolīt savu likmi par gleznu un sekot līdzi labdarības izsoles norisei. Tāpat arī no 12. decembra gleznas būs iespējams apskatīt izsoļu nama mājas lapā: www.artembassy.lv. Visi labdarības izsolē savāktie līdzekļi tiks ziedoti bērnu rehabilitācijas programmas attīstībā – paliatīvajā aprūpē, kanisterapijā, integrējošas dienas nometnēs u.c., lai palīdzētu šo bērnu smagajā ikdienas cīņā, dodot nepieciešamo atbalstu. Aicinām pieteikties izsoles dalībniekus, sūtot e-pastu uz izsole@dizvanagi.lv

Mākslinieks Aivars Vilipsōns par dalību šajā labdarības izsolē stāsta: «Mana mamma kādreiz strādāja «Vaivaru» rehabilitācijas centrā, un katru reizi, braucot pie viņas ciemos uz darbu, es redzēju tos bērnus, redzēju viņu problēmas un ļoti grūto ikdienu, un sapratu, ka ne pret visiem dzīve ir tik labvēlīga. Šogad, kad man iznāca krāsojamā grāmata bērniem «Reiz dzīvoja Čaks», sanāca viesoties dažādās skolās kopā ar Sergeja Jēgera fondu, kurās mācās bērni ar īpašām vajadzībām, un biju ļoti aizkustināts, tādēļ arī nolēmu piekrist aicinājumam piedalīties šajā labdarības izsolē un palīdzēt «Dižvanagu» bērniem.

Tuvākajā nākotnē biedrība «Dižvanagi» plāno izveidot mūsdienīgu rehabilitācijas centru, kas nodrošinās medicīniski novērtētus sociālos un atbalsta pakalpojumus ģimenēm, kurās aug bērni ar īpašām vajadzībām, ne tikai Latvijā, bet arī Austrumeiropā.

Vairāk informācijas par biedrību «Dižvanagi» mājas lapā www.dizvanagi.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu