Rīko mākslinieces Annas Heihrihsones personālizstādi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Liepājas muzejā 26. novembrī tiks atklāta vērienīga mākslinieces Annas Heihrihsones personālizstāde «Summa», aģentūru BNS informēja Liepājas muzeja muzejpedagoģe Astra Dzērve. Izstāde būs skatāma līdz 27. decembrim.

Dzērve norādīja, ka izstādē skatāmi darbi, kas tapuši no 1998. gada līdz 2015. gadam, un bijuši eksponēti piecās personālizstādēs. Izstāde «Summa» Liepājas muzejā apvieno piecus vizuālus stāstus, kurus māksliniece pauž caur gleznām un priekšmetiem.

«Māksliniece skatītājam atklāj ļoti personīgus stāstus par ikdienišķām dzīves norisēm un procesiem. Tās ir atmiņas, mirkļa sajūtas, vērojumi, kas rosinājuši mākslinieces iztēli un kļuvuši par ierosmi viņas darbiem,» skaidroja Dzērve.

Mākslinieku Heinrihsonu dzimtas pārstāve Anna Heinrihsone dzimusi 1970. gadā Rīgā. Viņa skolojusies Jaņa Rozentāla mākslas vidusskolā, studijas turpinājusi Latvijas Mākslas akadēmijā scenogrāfijas nodaļā.

"Apburtā princese" 2010
"Apburtā princese" 2010 Foto: publicitātes

Grupas izstādēs piedalās kopš 1991. gada, personālizstādes rīko no 1996. gada, tās notikušas Rīgā, Liepājā, Cēsīs. Piedalījusies un veidojuši scenogrāfijas izstādes Rīgā, Klaipēdā, Tallinā, Prāgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu