Mākslas gadatirgū «Art Riga Fair» skatāma mākslas dažādība

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Mākslas gadatirgū «Art Riga Fair», kas no šodienas, 24. novembta, līdz 29. novembrim norisināsies Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā, skatāma mākslas dažādība, sacīja «Art Riga Fair» rīkotāja Gaļina Maksimova.

«Šos darbus var skatīt kā kaleidoskopu un salīdzināt un savas simpātijas pret kādu no darbiem izrādīt, to iegādājoties,» stāstīja Maksimova. Viņa piebilda, ka «Art Riga Fair» nepretendēs uz aktuālāko mākslas tendenču demonstrēšanu vai aktuālāko mākslinieku atrādīšanu, tāpat šis notikums nepretendēs arī uz izstāžu galeriju sortimenta kopēšanu, jo, piemēram, Latvijas mākslinieku darbus var redzēt ne vienā vien galerijā.

Maksimova norādīja, ka mākslas gadatirgū «Art Riga Fair» būs pārstāvētas profesionālas galerijas un mākslinieki no Polijas, ASV, Francijas, Vācijas, Krievijas, Ukrainas, Izraēlas un Latvijas. Kā pastāstīja galerijas «Tifāna» direktore Ilze Kuišele, viņa mākslas gadatirgum atlasījusi Lindas Kozules, Dainas Dagnijas, Daigas Krūzes un Klāva Lora darbus. No Latvijas gadatirgū būs pārstāvēta arī Oforta ģilde, Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs, kā arī citas institūcijas un autori.

Starptautiskais mākslas gadatirgus «Art Riga» Rīgā norisināsies otro gadu - tas sākās 2014. gadā Eiropas kultūras galvaspilsētas zīmē un ir iecerēts kā ikgadēja tradīcija.

«Art Riga» galvenie mērķi ir iegūt starptautisku atpazīstamību un kļūt par svarīgu ikgadēju tikšanās vietu Ziemeļeiropas, Rietumeiropas un Austrumeiropas mākslas profesionāļiem, stiprināt Latvijas mākslinieku un mākslas galeriju autoritāti un iegūt padziļinātu ieskatu Baltijas reģiona aktualitātēs, apjaust pasaules mākslas strāvojumus un paraudzīties uz sevi Eiropas un pasaules mākslas tirgus kontekstā.

Tāpat pasākuma rīkotāji vēlas veicināt kvalitatīvu izstāžu apmaiņu ar ārvalstu mākslas galerijām, iepazīt jaunus sadarbības partnerus mākslas pasākumu organizēšanā visā pasaulē.

«Art Riga Fair» ir mākslas galeriju un institūciju kolektīva izstāde, kurā katrs dalībnieks savu ekspozīciju iekārto atsevišķā stendā. Šis pasaulē pārbaudītais un populārais formāts Rīgā pagājušajā gadā notika pirmo reizi. Mākslas festivāls «Art Riga Fair» Latvijā vispirms aicina piedzīvot mākslas notikumu un tad arī novērtēt pirkšanas un pārdošanas aspektu, kas izstādes favorītus ļauj aplūkot arī no komerciālā viedokļa.

Pasākumu rīko producentu grupa «Happu Art Museum».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu