Gleznotāja Ilgvara Zalāna darbi būs skatāmi Maiami

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Gleznotāja Ilgvara Zalāna darbi iekļauti izstādē «Scope Miami Beach», kas šonedēļ būs skatāma Maiami, informē mākslinieka pārstāve Jekaterina Pogrebnaja. Viņa norāda, ka «Scope» ir svarīgākā mūsdienu mākslas profesionālā izstāde pasaulē. Pēdējo 15 gadu laikā tās laikā pārdoto darbu kopvērtība ir vairāk nekā 900 miljoni dolāru. Izstādes organizatori lēš, ka tās norises vietu - vēsturisko «Ocean Drive» paviljonu - apmeklēs vairāk nekā 45 000 cilvēku.

Darbi izstādei tiek atlasīti stingrā atlases procedūrā. Izstādes organizatori izvēlas tikai tos darbus, kas spēj sev pievērst kolekcionāru un kuratoru uzmanību.

Zalāns uz izstādi dodas ar saviem jaunākajiem sieviešu portretiem no sērijas «Koloniālais skaistums». Pirmie šīs sērijas darbi Rīgā tika izstādīti šā gada sākumā. Kā stāstīja mākslinieks, šajos portretos viņš mēģinājis izjusto reālismu papildināt ar sev tuvām estētiskām tendencēm un krāsu salikumiem. Šīs darbu sērijas veiksmi gleznotājs skaidro ar to, ka šie portreti balansē starp reālismu un abstrakciju, padarot tos vienlaikus gan saprotamus skatītājam, gan atstājot pietiekami daudz telpas interpretācijai.

Mākslinieks pēdējo desmit gadu laikā pabijis vairāk nekā 50 pasaules valstīs, taču ASV ar saviem darbiem ieradīsies pirmoreiz.

Foto: publicitātes

Zalāns Latvijas Mākslas akadēmiju absolvējis 1992. gadā. Latvijā viņš ir pazīstams ar savām spilgtajām krāsām, brīvu, taču precīzi aprēķinātu gleznošanas manieri un ļoti personisku skatījumu uz vietām un cilvēkiem, kas nonāk viņa gleznās. Gleznotāja personālizstādes regulāri norisinās gan Latvijā, gan ārpus tās robežām. Zalāna darbi top gan viņa studijā Rīgā, gan starptautiskās rezidencēs dažādās pasaules valstīs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu