Trīs latviešu mākslinieki piedalīsies laikmetīgās mākslas izstādē Šanhajā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trīs latviešu mākslinieku darbi būs skatāmi laikmetīgās mākslas izstādē «BabelMe», kas Šanhajā norisināsies no 18. decembra līdz 18.martam, informēja mākslinieku pārstāve. Laikmetīgās mākslas izstādē piedalīsies viens no Latvijas pazīstamākajiem stikla māksliniekiem Artis Nīmanis, māksliniece Zane Mellupe un horeogrāfe Baiba Rozenfelde.

Izstāde «BabelMe» ir pirmā no sešām plānotajām izstādēm. Pirmā izstāde pietuvojas tēmai par pilsētvides atjaunošanos un pēta, kā tas dažādos līmeņos ietekmē indivīdu un tāpēc sabiedrības domāšanas un attiecību veidošanas procesu.

Izstādē vairāk nekā 20 vietējo un starptautisko mākslinieku un mākslas kolektīvu izteiks savu viedokli, izmantojot jauktu mediju instalāciju darbus. Vairāki mākslinieki ir pētījuši dažādu pilsētu atjaunošanas notikumu attīstības ietekmi uz vietējām kopienām, šīs pētniecības rezultāti tieši atsaucas mākslinieku darbos.

«BabelMe» izcels jautājumus par pilsētvides atjaunošanos un attīstību, tās ātrumu, virzienu, atbildību un priekšrocībām. Izstādes koncepciju izstrādājusi māksliniece Mellupe, bet izstādi organizē Šanhajas stikla muzejs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu