Rīgas mākslas telpā šogad plānota notikumiem bagāta sezona

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas mākslas telpā šogad plānota sezona ar daudziem mākslas notikumiem, no kuriem pirmā būs laikmetīgās mākslas izstāde «Pazudis arhīvā», informē izstāžu zālē. Izstāžu zāles vadītāja Agita Ikauniece atklāja, ka šogad Rīgas mākslas telpā gaidāmas izstādes Rīgas fotogrāfijas biennālē un starptautiskajā grafikas festivālā «Printmaking IN», kā arī igauņu performanču mākslinieka «Anonymous Boh» personālizstāde.

Rīgas mākslas telpa īstenos arī jaunrades programmu «Intro», kas četrās izstādēs dos vārdu 12 jaunajiem māksliniekiem. Savukārt rudenī notiks Mākslas un mūzikas vakari «1 X MMM».

Izstāde «Pazudis arhīvā», kura aicina Latvijas un ārvalstu māksliniekus caurskatīt gan Latvijas laikmetīgās mākslas vēstures arhīva mapes, gan pētīt arhīvus un arhivēšanu plašākā nozīmē, būs skatāma no 5. februāra un turpināsies līdz 27. martam. Izstādi rīko Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs (LLMC) sadarbībā ar Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienību un Living Art Museum (NYLO) Reikjavikā.

«Izstādē šķietami apputējušais un garlaicīgais jēdziens «arhīvs» tiks rādīts no dažādiem skatpunktiem – tiks jaukta arhīvu krātuvēs ierastā kārtība, lai taptu jauni un pārsteidzoši stāsti, caur kuriem saprast un interpretēt ne tikai vēsturi, bet arī šodienu un nākotni, « izstādes ideju raksturojušas kuratores Inga Lāce un Andra Silapētere.

Savukārt Laikmetīgās mākslas centra direktore Solvita Krese piemetinājusi, ka LLMC arhīvs, kura pirmsākumi meklējami vēl pagājušā gadsimta 90.gados, ir bijis nenovērtējams avots vairākām LLMC īstenotām pētniecībā balstītām izstādēm un publikācijām, tādēļ katru reizi ir aizraujoši vērot, kā fakti atkal un atkal iegūst jaunu, dauzpusīgāku nozīmi un spēj sniegt impulsus jaunām radošām idejām.

Izstādi papildinās simpozijs «Pazudis (un atrasts) arhīvā», «Vēlās brokastis ar māksliniekiem», kā arī izglītības programma bērniem «Lielā lupa».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu