Kāzu kleitu izstādē vecākais tērps būs no 1916.gada

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kāzu kleitu izstādē, kas atklāta centrā «Rīga Plaza», vecākais tērps būs no 1916.gada, informēja projekta pārstāve Urzula Spickus.

Izstādē «Kāzu kleitas – laika vērtība» līdz svētdienai būs aplūkot trīspadsmit kāzu kleitas, kuru vidū ir arī 1911.gada kāzu tērpa cepure un kleita, kas bijusi mugurā līgavai, kas laulājās 1916. gadā Nīcā.

Izstāde ir projekts, kas īstenots sadarbībā ar «Facebook» konta sekotājiem centram. Projekta ietvaros ir apzinātas kleitas no dažādiem Latvijas novadiem. Tērpi parāda kāzu kleitu vēstures modes tendences, kas aizsākas ar vienkāršiem modeļiem un audumiem, bet, tuvojoties mūsdienām, tērpi kļūst greznāki.

Pirmā vēsturē zināmā līgava, kura vilka baltu kleitu savās kāzās, bija princese Filipa, kura precējās 1406.gadā Dānijā. Baltā kleita tomēr neguva popularitāti vēl dažus gadsimtus, līdz savās kāzās 1840.gadā baltu kleitu izvēlējās Anglijas karaliene Viktorija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu