Norisināsies Latvijas Arhitektūras gada balva

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Atzīmējot nozīmīgākos objektus un procesus arhitektūrā, 19. maijā 21. reizi norisināsies Latvijas Arhitektūras gada balva, informē Latvijas Arhitektu savienībā.

«Latvijas arhitektūrā pagājušais gads ir bijis pamanāms laiks. No jauna celti vai atjaunoti liela mēroga un funkcionāli svarīgi objekti, virmojušas publiskas diskusijas par arhitektūras vēsturisko vērtību un kritērijiem labas arhitektūras radīšanā. Tomēr būtiski atcerēties, ka Latvijas Arhitektūras gada balvu ir saņēmušas ne tikai grandiozas celtnes, bet salīdzinoši mazi projekti un iniciatīvas, jo Gada balva tiek piešķirta nevis par apmēru vai, bet - par labu arhitektūru,» uzsvērusi Latvijas Arhitektu savienības prezidente Gunta Grikmane. Viņa piemetināja, ka uz Latvijas Arhitektūras Gada balvu var pretendēt arī mazi, vēl nepamanīti darbi, kuri ir pelnījuši, ka tos ievēro un novērtē, un darbus īpaši aicināti pieteikt arhitekti un pašvaldības ārpus Rīgas.

Darbus Arhitektu savienība gaida vēl līdz 24. martam. Tie tiek vērtēti divās kategorijās - «Objekti» un «Procesi». Kategorijā «Objekti» var pieteikt darbus kādā no septiņām kategorijām - «Jaunbūve», «Pārbūve vai rekonstrukcija», «Restaurācija», «Interjers» un «Vides objekts». Kategorijā «Procesi» var pieteikt darbus, kas ir saistīti ar arhitektūras procesiem, piemēram, grāmatas, periodiskus vai citus izdevumus, interneta resursus, televīzijas vai radio raidījumus, pētījumus, izstādes, izglītojošus vai sabiedriskus pasākumus, kā arī mākslas darbus.

Pieteikumus vispirms vērtēs nacionālā žūrija, kuras sastāvā šogad ir Viesturs Celmiņš, Didzis Jaunzems, Uģis Kaugurs, Juris Mitenbergs, Evelīna Ozola, arhitekte Sintija Vaivode un grafikas dizainers Edgars Zvirgzdiņš. Otrajā kārtā darbus vērtēs arī starptautiskā žūrija.

Latvijas Arhitektūras gada balvas pasniegšana notiks 19. maijā

, noslēdzot Arhitektūras nedēļas pasākumu programmu, kuras laikā notiks ārvalstu lektoru publiskas lekcijas, kā arī tiks atklāta konkursa labāko darbu izstāde.

Latvijas Arhitektūras gada balva ir ikgadējs nacionālas nozīmes arhitektūras konkurss ar mērķi apzināt un popularizēt Latvijas arhitektūras labākos sniegumus un veicināt arhitektūras augstvērtīgu attīstību. Pērn balvu saņēma Rundāles pils restaurācijas projekts un īpašu atzinību - Latvijas Nacionālā bibliotēka, bet par četru sudraba ananāsu laureātiem kļuva «Dabas Koncertzāles» paviljons un laboratorijas, Brīvdienu māja «Brieži», dzīvokļu nams Vecrīgā un Rēzeknes Augstskolas Inženieru fakultātes studiju korpuss.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu