«Pop - up mākslas galerijā» Māra Subača darbi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No 8. aprīļa «Pop - up mākslas galerijā» līdzās kolorītiem glezniecības darbiem, filigrānai keramikai un citās vizuālās izpausmes tehnikās veidotiem darbiem ir aplūkojami arī Māra Subača lakoniskā zīmuļa stāsti A4 formātā, kuriem galerijā veltīta sava – Baltā istaba.

7. aprīlī «Pop - up mākslas galerijā» sirsnīgā atmosfērā tika atklāta jauna izstāžu telpa – Baltā istaba, kurā aplūkojami mākslinieka Māra Subača zīmējumi. Māra Subača zīmējums ir unikāls ar tā minimālo formu un pārlaicīgu dziļumu, ko, īstajā brīdī un laikā sastopoties, veido līnija, punkts un laukums. Subača zīmējumi ir trausli, bet vienlaikus nes sevī dziļu spēku, ko katru dienu gribas paņemt līdzi un pa mazumiņam iekrāt sevī.

Lakoniskām līnijām notvertās pasaules pieejams tikai vienā, unikālā eksemplārā. Tās galerijas Baltajā istabā būs ne vien skatāmas, bet arī iegādājamas, Subača stāstiem ļaujot aizplūst ārpus galerijas telpas. Turklāt pavisam tuvā nākotnē zīmējumu paraksti, kas palīdz grafiskajiem attēliem pārvērsties domu līnijās, būs lasāmi arī citās valodās, Māra Subača tīro enerģiju nesot tālu pasaulē.

«Man ir sajūta, ka katrs no maniem zīmējumiem izstaro nedaudz gaismas. Un to ikkatrs var atnākt un sajust šeit, Baltajā istabā, un var arī aiznest daļu starojuma uz mājām,»

atklājot izstādi, teica Māris Subačs.

Foto: publicitātes

Kaut arī Subača darbi ir subjektīvi, tajos ietvertas vispārīgas cilvēciskās vērtības, kurās ikkatrs var atpazīt sevi noteiktās dzīves situācijās un sajūtās. Pirmie Baltās istabas viesi jau sazīmējuši Subača līnijās katrs savu stāstu, un atklāšanas dienā labprāt dalījās iespaidos un pārdomās ar mākslinieku.

Galerija atvērta katru dienu no plkst. 12:00 līdz 19:00, izņemot pirmdienas, tirdzniecības centra «Galleria Riga» 6. stāvā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu