Sākas Rīgas fotogrāfijas biennāle, ko plāno katru otro gadu

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aprīļa vidū sāksies «Rīgas fotogrāfijas biennāle 2016», kas turpmāk notiks reizi divos gados, informē projekta koordinatore Amanda Boka. Pēc viņas vārdiem, tas ir jauns starptautisks laikmetīgās mākslas notikums, kas fokusējas uz fotogrāfiju kā mākslas praksi, par prioritāti izvirzot Latvijas, Baltijas un Eiropas reģionu. Biennāle sāksies 14. aprīlī un tā turpināsies vairākus mēnešus.

«Moderno tehnoloģiju straujās attīstības rezultātā nākas pārvērtēt arī attēlu nozīmi un to sniegto vēstījumu. Šodien fotogrāfija ir visur. Klasiskajam fotogrāfijas kā estētiska un dokumentējoša attēla uzstādījumam pievienojusies virkne citu priekšstatu, kas rada jauna satura apzināšanās nepieciešamību,» par biennālē pētīto tēmu loku saka tās vadītāja Inga Brūvere.

Bienāle ietvers izstādes un izglītojošu programmu. Īpašu uzmanību biennāle pievērsīs jauniem māksliniekiem, piešķirot balvu – «Meklējam jauno fotogrāfijā!». Starptautiskās žūrijas izvēlēto trīs finālistu – Viktorijas Ekstas (LV), Andreja Strokina (LV) un Alisas Nirgi (Alissa Nirgi, EE) darbi būs apskatāmi Rīgas mākslas telpas «Intro» zālē.

No 22. aprīļa šajā izstāžu zālē būs pieejama biennāles galvenā izstāde «RESTART», kurā būs apskatāmi astoņpadsmit starptautiski atzītu mākslinieku darbi, kuros tiks meklēta saikne starp pagātni un nākotni.

Izstādes ietvaros notiks arī vairāki izglītojoši pasākumi, tajā skaitā Katrīnas Teivānes-Korpas lekcija, kas iepazīstinās ar Latvijas fotogrāfijas vēsturi, kas notiks 4.maijā, un tikšanās ar fotogrāfu Uldi Briedi, ko plāno 14. maijā.

22. un 23. aprīlī koprades telpā «The Mill» notiks starpdisciplinārs simpozijs, kā arī citi dažādos formātos runās, analizēs un diskutēs par attēla un fotogrāfijas lomu post-digitālajā laikmetā.

Rīgas galerijās notiks fotogrāfu personālizstādes, mākslinieka darbi būs apskatāmi arī Rīgas pilsētas divdesmit sabiedriskā transporta pieturvietās.

Biennāles noslēdzošais pasākums noritēs 17. jūnijā izstāžu zālē "Mākslas stacija "Dubulti".

Biennāli organizē biedrība «Rīgas fotogrāfijas biennāle». Programmas organizatori un kuratori ir Inga Brūvere, Maija Rudovska, Ieva Epnere, Aiga Dzalbe, Marīe Šēvolda (Marie Sjovold, NO), Uldis Pētersons, Inga Šteimane, Maira Dudareva, Santa Mičule un Elīna Sproģe.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu