Atrod 2. Pasaules kara laikā Luksemburgas princim nolaupītas gleznas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: thehistoryblog.com

Itālijā atrastas 15. gadsimta gleznas, ko nacisti 1944. gadā nolaupīja Luksemburgas prinča mājā Toskānā. Gleznas no prinča Feličes mājas tika nogādātas Dornsburgas pilī Bolcāno, kur tolaik bija iekārtojies nacistu ģenerālis Karls Volfs.

Kara laikā sabiedroto spēki veica reidu pilī ar mērķi atgūt nozagtos mākslas darbus.

Prinča Feličes gleznas tā arī netika atrastas, un 1945. gadā Itālija atlīdzināja viņam pazudušo darbu vērtību.

2014. gada decembrī policija kādas ģimenes mājā Milānā atrada vienu no trim gleznām - renesanses gleznotāja Džanni Batistas Čimas darbu «Madonna ar bērnu». Glezna tika uzieta ģimenes kolekcijā, pārbaudot dokumentus.

Ģimene sacīja, ka darbs saņemts mantojumā no radinieka, kurš nodarbojies ar mākslas darbu tirgošanu. Nav zināms, kā tas nonāca viņa īpašumā.

Izmeklēšanas gaitā tika atrasti vēl divi nolaupītie mākslas darbi - agrīnās renesanses gleznotāja Aleso Baldovineti darbs, kurā attēlota Svētā Trīsvienība, un Džirolamo dai Libri glezna, kurā atveidots Jēzus Kristus.

Policija konfiscējusi darbus un nogādājusi tos Breras mākslas galerijā Milānā, kur tie pirmdien tika prezentēti žurnālistiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu