Dizaina biroja «H2E» ekspozīcija gūst starptautisku apbalvojumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ansis Starks

Kultūras ministrijas iniciētā un dizaina biroja «H2E» organizētā Latvijas laikmetīgā dizaina ekspozīciju un notikumu cikla «Dizaina manifestācija» ekspozīcija «Informācija» saņēmusi pasaules mērogā nozīmīgu dizaina apbalvojumu «Silver A’Design Award 2015-2016» kategorijā «Interjera un ekspozīciju dizains».

Apbalvotā ekspozīcija «Informācija» bija skatāma Latvijas Mākslas akadēmijā 2015.gada pavasarī un veltīta Latvijas grafikas dizaina dažādajiem aspektiem produktos, pakalpojumos un procesos. Tā aptvēra 12 dizaina jomas, tostarp iepakojumu un grāmatu dizainu, vizuālo identitāti utt., kopā apvienojot 66 dalībniekus, informēja Kultūras ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Vizule.

Ekspozīcija aicināja iepazīt Latvijā radītā grafikas dizaina daudzveidību un informācijas dizainu uzlūkot kā būtisku aspektu ikvienā jomā.

Konkurss «A’Design Award & Competition» notiek Itālijā un ir pasaulē lielākais un daudzpusīgākais starptautiskais ikgadējais dizaina konkurss, kas godina izcilību dizainā un veicina tā atpazīstamību. Ik gadu tiek izvērtēti tūkstošiem pieteikumu, balvas tiek pasniegtas 93 kategorijās. Balvu ieguvējus nosaka starptautiska žūrijas komisija, kurā darbojas dažādu jomu eksperti. Pieteikumi tiek izvērtēti, ņemot vērā plašu kritēriju klāstu, tostarp funkcionalitāti, inovācijas, izmantotās tehnoloģijas un citus kritērijus.

Šogad apbalvojumus saņems 1277 dizaineri no 87 valstīm 93 dažādās dizaina disciplīnās.

Foto: Ansis Starks

Laikmetīgā dizaina ekspozīciju un notikumu ciklu «Dizaina manifestācija» veidoja četras izstādes - «Reputācija», kas bija skatāma Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, «Humanizācija», kas notika Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā, «Informācija» un «Situācija», kas norisinājās Latgales vēstniecībā «Gors».

Dizaina birojs «H2E» dibināts 2007. gadā. To radījuši un vada Ingūna un Holgers Eleri. Birojs strādā ekspozīciju, interjera un grafikas dizaina jomā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu