ISSP laiž klajā izdevumu ar Latvijas jauno fotogrāfu darbiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šā gada aprīlī biedrība ISSP, kas darbojas laikmetīgās fotogrāfijas jomā, svin savu desmit gadu jubileju. To atzīmējot, ISSP atklāj jaunu izdevumu «ISSP 10. Desmit gadi – desmit autori» – īpašu dizaina kartīšu komplektu ar Latvijas jauno fotogrāfu darbiem.

Kopš 2006. gada, kad tika dibināta biedrība ISSP, lai rīkotu pirmo Starptautisko fotogrāfijas vasaras skolu Ludzā, tā izveidojusies par profesionālu organizāciju ar daudzpusīgu darbību fotogrāfijas jomā. Turpina notikt ne tikai lielu starptautisko atsaucību guvusī vasaras skola, bet arī ISSP Skola Rīgā, Starptautiskā meistarklase, Self Publish Riga pasākumu sērija, organizētas izstādes un rezidences, veidoti izdevumi, tādējādi rosinot jaunu izpratni par laikmetīgo fotogrāfiju Latvijā. Tomēr biedrības vadītāja Jūlija Berkoviča atzīst, ka vislielāko gandarījumu sniedz jaunā vietējo fotogrāfijas autoru paaudze, kas šo desmit gadu laikā augusi kopā ar ISSP un nu jau gūst panākumus ne tikai Latvijā, bet arī citur pasaulē. Tikko izdotā kartīšu sērija sniedz ieskatu desmit jauno Latvijas autoru, ISSP laikabiedru un draugu, atšķirīgajos skatījumos.

Izdevumā publicētie autori - Andrejs Strokins, Daniels Mekšs, Diāna Tamane, Ieva Raudsepa, Ilze Vanaga, Inga Erdmane, Kārlis Bergs, Katrīna Ķepule, Reinis Hofmanis un Vika Eksta – ir attīstījuši savu redzējumu fotogrāfijā, piedaloties dažādās ISSP piedāvātajās izglītības programmās. Jaunie autori pārstāv daudzpusīgas pieejas medijam – no subjektīvi dokumentālas līdz izteikti konceptuālai. Šobrīd visi desmit aktīvi darbojas fotogrāfijas jomā, daļai turpinot mācības un radošo attīstību ārvalstīs.

Foto: publicitātes

Izdevumā izmantots īpašs dizaina risinājums, izceļot autoru fotogrāfijas uz eleganta melna fona. Kartītes iespējams saglabāt kā komplektu vai izmantot sūtīšanai pa pastu.

Kartīšu sēriju «ISSP 10. Desmit gadi – desmit autori» iespējams apskatīt un pasūtīt ISSP mājaslapā www.issp.lv. Izdevuma dizainu veidojuši ISSP ilggadējie partneri Artis un Rūta Brieži jeb rabit!!. ISSP pateicas par sadarbību izdevuma veidošanā Antalis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu