«Rīgas mākslas telpā» notiks lekcija par Latvijas fotomākslas vēsturi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Trešdien, 4. maijā, izstāžu zālē «Rīgas mākslas telpa» notiks kultūras teorētiķes Katrīnas Teivānes-Korpas lekcija par Latvijas fotomākslas vēsturi «Melnraksta valdzinājums jeb ko mēs zinām par Latvijas fotomākslas vēsturi», informēja Rīgas Fotogrāfijas biennāles publicitātes koordinatore Amanda Boka.

Latvijas fotomākslas vēsture vēl aizvien ir fascinējošiem atklājumiem bagāts pētījumu lauks. Īpaši tas attiecas uz tās pirmo spilgto periodu - nozares zelta laiku 20. gadsimta sākumā, kā arī 20.-30. gadiem.

Lekcijā galvenokārt tiks izcelta Latviešu Fotogrāfiskās biedrības nozīme, fotogrāfu Mārtiņa Buclera, Jāņa Rieksta, Viļa Rīdzenieka, Roberta Johansona, Eduarda Gaiķa, Indriķa Kalcenava, Kārļa Baula un citu mākslinieku daiļrade. Vietējo fotogrāfu sasniegumi tiks aplūkoti 20.gadsimta pirmās puses pasaules fotomākslas attīstības, pikotriālisma virzienu un modernisma tendenču kontekstā.

Teivāne-Korpa (1978) studē Latvijas Mākslas akadēmijas doktorantūrā, kur pašreiz izstrādā promocijas darbu «Fotogrāfa Roberta Johansona radošā darbība un Latvijas fotogrāfijas vēstures konteksts no 20.gadsimta sākuma līdz 2.pasaules karam». Ikdienā viņa strādā par bibliogrāfi Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, Konrāda Ubāna Mākslas lasītavā. Raksta par fotogrāfiju un mākslu kopš 2007.gada.

Lekcija sāksies plkst.12, un tā notiks latviešu valodā.

Lekcija notiks Rīgas Fotogrāfijas biennāles programmā. Rīgas Fotogrāfijas biennāle ir starptautisks laikmetīgās mākslas notikums, kas fokusējas uz fotogrāfiju kā mākslas praksi, par prioritāti izvirzot Latvijas, Baltijas un Eiropas reģionus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu